Reteta zilei: Chifle de casa

Printeaza

Chifle de casa din: faina, gris, drojdie, zahar, sare, apa.

Poate te intereseaza si:

 

Ingrediente:

  • 3 cesti făină
  • 1 cană griș
  • 2 1/4 lingurite drojdie
  • 1 lingura zahăr
  • 1 1/2 lingurita de sare
  • 1 1/2 cani de apa

 

Mod de preparare:

Se amestecă împreună toate ingredientele, cu excepția apei, apoi se incorporeaza apa și se amestecă până când se formează un aluat.

Chifle_de_casa_02

Se framanta aluatul foarte bine.

Transferati intr-un castron uns cu putin ulei si lasati sa creaca pana se dubleaza.

Chifle_de_casa_02

Impartiti in 4 si puneti pe o foaie de copt intr-o tava.

Acoperiti si lasati sa mai creaca putin.

Chifle_de_casa_04
Se incalzeste cuptorul la 200C.

Coaceti chiflele timp de 18-22 de minute.

Chifle_de_casa_06
Lasati sa se raceasca si serviti ca atare sau scobiti miezul si umpleti cu supa.

Chifle_de_casa_08

Chifle de casa

Chifle_de_casa_09

Pofta buna!

 

 

 

 

Reteta zilei: Chifle cu usturoi si rozmarin

Chifle cu usturoi si rozmarin din: faina, branza, usturoi, ulei de masline, rozmarin, unt, smantana. Ingrediente: 2 cani făină 150gr brânză rasa 3 catei de usturoi 1½ linguriță ulei de măsline 3½ linguri rozmarin, proaspăt 1 pachet unt, cuburi 1¼ ceasti smantana   Mod de preparare: Amestecati la blender toate ingredientele pana la omogenizare. Framantati […]

Chifle cu iaurt

Chifle cu iaurt

Chifle cu iaurt din: faina, praf de copt, iaurt, sana, oua, ulei, sare, susan, mac. Ingrediente: 850 g făină albă de grâu 2 pliculeţe praf de copt 500 g iaurt 3,5% 200 g sana 2 ouă 60 ml ulei de măsline 2 linguriţe sare susan mac ou bătut   Mod de preparare: Se amestecă toate ingredientele în […]

Chifle umplute cu bacon si mozzarella

Chifle umplute cu bacon si mozzarella

Chifle umplute cu bacon si mozzarella din: chifle, oua, bacon, mozzarella, lapte, cascaval, verdeata, sare. Ingrediente: 3 chifle 3 ouă 3 felii de bacon mozzarella 1 pahar cu lapte caşcaval ras verdeaţă sare   Mod de preparare: Scobeşte chiflele, înmoaie-le în lapte, apoi aşază-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Pune în fiecare chiflă puţină […]

 

 

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. Anastasia Alexandra Ciuca

    Bune rau chiflele astea

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.