Chifle cu iaurt

Printeaza

Chifle cu iaurt din: faina, praf de copt, iaurt, sana, oua, ulei, sare, susan, mac.

Ingrediente:Chifle cu iaurt

  • 850 g făină albă de grâu
  • 2 pliculeţe praf de copt
  • 500 g iaurt 3,5%
  • 200 g sana
  • 2 ouă
  • 60 ml ulei de măsline
  • 2 linguriţe sare
  • susan
  • mac
  • ou bătut

 

Mod de preparare:

Se amestecă toate ingredientele în vasul robotului de bucătărie special pentru frământare (sau în maşina de pâine). Se scoate aluatul pe masa înfăinată şi se adună sub formă de sul.

Se împarte în 16 bucăţi egale. Se modelează chiflele şi se aşază în tava tapetată cu hârtie de copt Se ung chiflele cu ou bătut şi se presară susan şi mac. Se coc chiflele 25 minute la 180 °C, cu aburi.

Se lasă la răcit pe un grătar, se feliază şi se formează sandvişuri.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.