Chifle cu tarate si seminte

Printeaza

Chifle cu tarate si seminte din: faina, lapte, drojdie, miere, ou, seminte de floarea soarelui, seminte de dovleac, tarate, sare, ulei.

Ingrediente:Chifle_cu_tarate_si_seminte

  • 300 g faina alba
  • 200 g faina integrala
  • 200 ml lapte
  • 40 g drojdie
  • 1 lingurita miere
  • 1 ou
  • 3-4 linguri amestec de seminte (floarea-soarelui si dovleac) crude
  • 3 linguri tarate
  • 1 lingura sare
  • 1 lingura ulei pentru tava

 

Mod de preparare:

Amesteci într-un bol drojdia cu mierea, puţin lapte cald şi 2-3 linguri cu făină. Laşi maiaua să crească 1/4 oră.

Cerni într-un castron cele 2 tipuri de făină, iar în mijloc faci o adâncitură în care pui maiaua, restul de lapte călduţ, sarea, oul bătut, tărâţele şi seminţele mărunţite.

Timp de 15 minute, frămânţi un aluat potrivit de tare, pe care îl presari cu făină, îl acoperi cu un şervet de bucătărie şi îl laşi să crească timp de 1 oră.

Rupi bucăţi de mărimea unui măr, pe care le modelezi sub formă de sferă şi le aşezi în tava unsă cu ulei.

Crestezi bucăţile în formă de cruce şi le laşi să crească la cald, 30 de minute.

Le ungi cu lapte şi le coci la foc mediu, în cuptorul preîncălzit, circa 35 de minute, până se rumenesc uşor.

Chifle cu tarate si seminte

Chifle_cu_tarate_si_seminte

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.