Reteta foi cu crema

Printeaza

Reteta foi cu crema din: oua, faina, untura, zahar, oua, amoniac, lapte, smantana.

Ingrediente:Reteta foi cu crema

  • 4 ouă
  • 720 g făină
  • 100 g untură
  • 400 g zahăr
  • 2 ouă
  • 2 linguriţe amoniac
  • 1.600 ml lapte
  • smântână

 

Mod de preparare:

Foile se frământă din 600 g faină, 100 g untură (sau 120 g unt) 100 g zahăr, 2 ouă întregi, 2 linguriţe amoniac şi lapte sau smântână.

Din acest aluat se fac 6 foi şi se coc pe dosul tăvii.

Pentru crema: 1 1/2 l lapte se fierbe cu un baton de vanilie şi 300 g zahăr; se adaugă 120 g faină şi 2 gălbenuşuri frecate bine.

Separat se bat două albuşuri spumă, care se adaugă în cremă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.