Ochi in cuib de paine

Printeaza

Ochi in cuib de paine

Ochi in cuib de paineEste o consolare să afli că alimentele care conţin colesterol nu provoacă în mod direct apariţia bolilor de inimă; altfel, am fi atât de îngrijoraţi în privinţa sănătăţii noastre, încât nu ne-am mai permite, o mâncare tradiţională precum ochiul în cuib de pâine.

Se unge cu unt. pe ambele părţi, o felie de pâine şi se taie din mijloc o bucată rotundă. Felia de pâine şi bucata rotundă se rumenesc uşor, pe o parte, într-o tigaie la foc mediu. Ambele se întorc pe partea cealaltă, iar în spaţiul liber din centrul feliei de pâine se sparge un ou. Se acoperă tigaia şi se lasă pe foc până s-a întărit albuşul, iar gălbenuşul a rămas puţin cleios, apoi se serveşte.

Simplu şi hrănitor, ochiul în cuib de pâine are numeroase nume în limba engleză: de la „ouă de văcar” (cowboy eggs) până la „broască-în-gaură” (frog-in-the-hole). Ochiul în cuib de pâine a apărutei în câteva în filme precum Moon over Miami, Moonstruck sau V de la Vendetta.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.