Friganele pentru copii

Printeaza

Friganele pentru copii

Friganele pentru copiiObiceiul de a înmuia felii de pâine veche intr-un amestec de ouă şi lapte şi de a le prăji apoi în grăsime, este cunoscut încă din Evul Mediu. Părerile diferă însă în privinţa modului exact de preparare a acestui fel de mâncare şi chiar în privinţa numelui.

Englezii numesc pâinea gătită astfel eggy bread, americanii french toast, iar francezii pain perdu, referindu-se la faptul că folosesc pâine, pe care altfel ar fi aruncat la gunoi. Există numeroase dispute: trebuie folosită pâine dospită, albă, cu coajă sau brioşe.

Se taie în felii groase sau subţiri? Se adaugă zahăr, vanilie, sare sau piper? Cu ce se mănâncă: cu gem, zahăr, sirop sau cu sos de roşii? Răspunsul diferă în funcţie de localul în care vă aflaţi. într-un restaurant pentru gurmeţi se prepară o extravagantă pain perdu, în vreme ce un grup de cercetaşi îşi prăjeşte la foc de tabără un french toast sâţios.

Rezultatul este acelaşi: o expresie mulţumită şi un stomac plin.

Incoming search terms:

  • https://www restaurantedelux ro/friganele-pentru-copii html

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.