Peste umplut cu ciuperci si usturoi
PrinteazaPeste umplut cu ciuperci si usturoi din: peste, ciuperci, ceapa, usturoi, faina, ulei, ou, bulion, vin alb, piper boabe, patrunjel, marar, sare.
- un peste
- 500 g ciuperci
- 4 cepe
- 5 căţei usturoi
- o lingură făină
- 4 linguri ulei
- 2 ouă
- o lingură bulion
- 100 ml vin alb
- piper boabe
- pătrunjel
- mărar
- sare
Mod de preparare:
Se curată pestele, se spală, se condimentează cu sare si piper si se dă la rece. Intre timp, se prepară umplutura: se toacă măritnt ceapa si se căleşte în ulei cu 2 linguri de apă. Se adaugă ciupercile tăiate mărunt şi se mai lasă încă 10 minute, după care se pune făina.
Se stinge cu bulion si se mai fierbe încă 3 minute. La sfârşit, se adaugă ouăle bătute, pătrunjelul şi mărarul tocate mărunt şi usturoiul zdrobit. Se condimentează cu sare si piper.
Se scoate pestele de la frigider, se umple cu compoziţia de ciuperci, se leagă cu ată alimentară, se stropeşte cu vin, se pune pe o tavă si se dă la cuptor.
Se lasă 25 de minute, la foc potrivit.
Pofta buna!