Pește la cuptor cu legume mediteraneene

Printeaza

Pește la cuptor cu legume mediteraneene din: fileuri de peste alb, rosii, dovlecel, ardei gras, ceapa rosie, usturoi, ulei de masline extravirgin, suc de lamaie, sare, piper, oregano, patrunjel.

Ingrediente:

  • 4 fileuri de pește alb (de preferat cod sau pangasius)
  • 2 roșii mari, tăiate cubulețe
  • 1 dovlecel mediu, tăiat în rondele subțiri
  • 1 ardei gras (culoare la alegere), tăiat în benzi
  • 1 ceapă roșie, tăiată sub formă de semicercuri
  • 3 căței de usturoi, tocați fin
  • 2 linguri ulei de măsline extra-virgin
  • Sucul de la o lămâie
  • Sare și piper negru proaspăt măcinat, după gust
  • Oregano uscat și pătrunjel proaspăt tocat, pentru aromă

 

Mod de preparare:

Preîncălziți cuptorul la 200°C. Într-un bol, amestecați roșiile, dovlecelul, ardeiul gras, ceapa și usturoiul. Adăugați uleiul de măsline, sucul de lămâie, oregano, sare și piper.

Amestecați bine pentru a combina ingredientele și a le arome.

Pregătiți foi de copt suficient de mari pentru a împacheta fiecare fileu de pește împreună cu legumele. Așezați un fileu de pește în centrul fiecărei foi de copt.

Distribuiți amestecul de legume peste fiecare fileu de pește. Împachetați fileurile de pește împreună cu legumele în folia de copt, formând pachete sigure.

Așezați pachetele pe o tavă de copt și introduceți-le în cuptorul preîncălzit. Coaceți timp de aproximativ 20-25 de minute sau până când peștele se desface ușor cu o furculiță.

Odată ce peștele este gata, deschideți cu atenție pachetele de copt pentru a elibera aburul. Presărați pătrunjel proaspăt tocat peste pește înainte de servire.

 

Pește la cuptor cu legume mediteraneene

 

Informații nutriționale (aproximative) pentru o porție:

  • Calorii: 250 kcal
  • Carbohidrați: 12 g
  • Proteine: 30 g

 

Aromatizată cu ierburi și lămâie, această rețetă aduce un strop de prospețime și bucurie în farfuria ta.

Este ușor de preparat și se potrivește perfect atât pentru cineva care încearcă să adopte o alimentație sănătoasă, cât și pentru o cină specială alături de prieteni și familie.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Peşte la cuptor cu roşii, castraveti şi sos de ghimbir

Peste la cuptor cu sos de rosii si rozmarin

Peste la cuptor cu sos de rosii si rozmarin din: peste, ulei, ceapa, usturoi, rosii, rozmarin, sare, piper. Ingrediente: 4 peşti mai mari 2 căni ulei 2 cepe mijlocii 1 căţel usturoi 500 g roşii decojite rozmarin sare piper   Mod de preparare: Peştele se curăţă de solzi şi se spală bine. Se acoperă cu […]

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.