Musaca de cartofi

Printeaza

O reteta delicioasa de musaca de cartofi din: ceapa, usturoi, ulei de masline, carne de vita, rosii, verdeata, sare, piper, unt, faina, supa, lapte, smantana, emmentaler, nucssoara si cartofi rosii.

Ingrediente:Musaca de cartofi

  • 2 cepe
  • 2 căţei de us­turoi
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 500 g car­ne de vită tocată
  • 450 g roşii decojite (con­servă)
  • 1 lingură verdeaţă tocată
  • sare
  • piper
  • 2 linguri unt
  • 2 lingură făină
  • 50 ml supă
  • 500 ml lapte
  • 2 linguri smântână
  • 100 g Emmentaler ras
  • nucşoară rasă
  • 600 g cartofi roşii

 

Mod de preparare:

Se curata si se toaca ceapa si usturoiul. Se incinge uleiul si se prajesti carnea tocata pana ce devine sfaramicioasa. Se adauga jumatate de cantitatea de de ceapă şi de ustu­roi şi se prăjesc împreună 3 min.

Se adaugă roşiile şi se amestecă; se lasă să fiarbă la foc moale cca 10 min., apoi se condimentează cu sare, piper şi verdeţuri.

Se încinge un­tul şi se călesc restul de ceapă şi de usturoi; se presară deasupra făina şi se căleşte puţin. Se stinge cu supă; se toarnă laptele şi se lasă să fiarbă 5 minute, amestecând, până ce se îngroaşă compoziţia.

Se înglo­bează smântână şi se topesc în sos 50 g Emmentaler. Se condimentează după gust cu sare, piper şi nucşoară.

Se încinge cuptorul la 200°C. Se decojesc cartofii şi se spală; se taie felii groase de cca 4 mm. Acestea se aşază într-o formă de sufleu un­să, alternând cu straturi de sos de caşcaval şi cu carnea tocată.

Se aşază deasupra un strat de sos şi se mai presară 50 g caşcaval. Se rumeneşte la cuptor cca 1 oră. Eventual se garniseşte cu verdeaţă.

Musaca de cartofi

Musaca de cartofi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.