Meniu pentru Masa de Craciun

Printeaza

Meniu pentru Masa de Craciun: Preparatele festive pentru masa de Crăciun sunt o parte fundamentală a tradiției și a bucuriei acestei sărbători.

Ele reprezintă o oportunitate de a aduce familii și prieteni împreună în jurul mesei, pentru a se bucura de momente pline de caldă convivialitate și de bunătăți culinare delicioase.

Astfel de preparate sunt adesea elaborate, bogate în arome și reprezintă uneori o combinație inedită de rețete tradiționale și inovații culinare.

Meniu pentru Masa de Craciun:

Ciorbe:

Ciorba de perisoare acrita cu corcoduse

Ciorba de perisoare acrita cu corcoduse

Ciorba de perisoare acrita cu corcoduse din: carne tocata, ou, orez, ceapa, morcov, telina, ardei, patrunjel, leustean, sare, piper, faina, corcoduse, rosie. Ingrediente: 500 g carne tocată (amestec vită şi porc) 1 ou 2-3 linguri orez 2 cepe 1 morcov 1 ţelină mică 1 ardei gras pătrunjel leuştean sare piper făină (opţional) 1 /3 kg […]

Cum_se_prepara_Ciorba_ardeleneasca_din_ciolan_afumat

Cum se prepara Ciorba ardeleneasca din ciolan afumat (VIDEO)

Ciorba ardeleneasca din ciolan afumat: Ingrediente: 1 ciolan afumat (1,3 kg) 2 morcovi 1 rădăcină ţelină 1 rădăcină păstârnac 1 ardei capia roşu 2 cepe 3 cartofi mari 50 g orez 3 gălbenuşuri de ou 400 ml smântână, oţet (opţional) Cum se prepara Ciorba ardeleneasca din ciolan afumat:   Pofta buna!

Ciorbita_de_porc_cu_fidea

Ciorbita de porc cu fidea

Ciorbita de porc cu fidea din: carne de porc, morcovi, pastarnac, patrunjel, telina, ceapa, ceapa verde, ardei capia, leustean, afumatura, fidea, bors, pasta de tomate, apa, concentrat de legume, piper. Ingrediente: 1/2 kg carne de porc 2 morcovi potriviţi 1 păstârnac 1 pătrunjel 1 ţelină mică 1 ceapă albă 1 legătură ceapă verde 1 ardei […]

Meniu pentru Masa de Craciun

Supe:

Supa_de_pui_cu_taietei_de_casa_06

Reteta zilei: Supa de pui cu taietei de casa

Supa de pui cu taietei de casa din: apa, pui, ceapa, morcovi, patrunjel, faina, oua, sare. Ingrediente:  12 cesti de apa 2 cani bucati de pui 1 ceapa 2-3 morcovi 1 patrunjel 4 căni de făină 3 oua 1 vârf de cuțit de sare Mod de preparare: Pregatiti aluatul pentru taieteii de casa. Intr-un castron […]

Supa_cu_avocado_si_chimen

Supa cu avocado si chimen

Supa cu avocado si chimen din: ceapa, dovlecei, telina, rosii, supa de pui sau bors, fasole, porumb, ardei iute, chimen, coriandru, avocado, chilli, suc de lamaie. Ingrediente: ceapa dovlecei telina rosii supa de pui sau bors fasole porumb ardei iuti chimen coriandru chilli suc de lamaie avocado   Mod de preparare: Călesti o ceapă mică, […]

Supa de rata

Supa de rata

Supa de rata din: rata, morcovi, pastarnac, patrunjel, ceapa, usturoi, sare, piper, chimen, foi de dafin, taitei. Ingrediente: 1 raţă 5 morcovi 1 păstârnac 2 rădăcini pătrunjel 2 cepe 5 căţei usturoi sare piper boabe chimen foaie mică de dafin tăiţei   Mod de preparare: Intr-o oală mare pui raţa întreagă şi o laşi să […]

Retete salate:

Reteta salata de boeuf

Reteta salata de boeuf

Reteta salata de boeuf din: piept de pui, cartofi, morcovi, pastarnac, mazare, mar, castraveti, gogosari, mustar, maioneza, sare, piper, lamaie. Ingrediente: 1 piept de pui 1 kg cartofi 3 morcovi potriviti 1 păstărnac 200 g mazăre din conservă 800 g castraveti şi gogosari acri 1 măr ras 3-4 linguri mustar 200-300 g maioneză sare piper […]

Salata mexicana cu creveti

Salata speciala cu creveti

Salata speciala cu creveti din: otet din vin, sare, chilli, frunze de laptuca, avocado, creveti, praz, coriandru. Ingrediente: 2 1/4 linguri de oţet de vin alb 1/2 linguriţă de sare 1/2 linguriţă de pudră de chilli 3 linguri de ulei de măsline extravirgin 3 căni de frunze de lăptucă mărunţită 2 grepfruturi feliate, fără coajă […]

Salata_cu_fructe_si_spanac

Salata cu fructe si spanac

Salata cu fructe si spanac din: ulei de malsine, otet de vin, sare, piper, frunze de spanac, para, merisoare, nuci, ceapa rosie. Ingrediente: 1 1/2 lingură de ulei de măsline 1 lingură de oţet de vin roşu 1/4 linguriţă de sare un vârf de linguriţă de piper negru 4 căni de frunze de spanac tânăr […]

Retete Peste:

Caras_umplut_cu_legume

Caras umplut cu legume

Caras umplut cu legume din: carasi, rosii, dovlecel, usturoi, ardei, morcovi, pastarnac, cartofi, ceapa verde, marar, sare, piper, boia, ulei de masline, unt, sos de ardei iute, vin alb. Ingrediente: 2 carasi de mărime potrivită 3-4 roşii 1 dovlecel 4 căţei de usturoi 1-2 ardei 3-4 morcovi mai mici 1 pâstârnac mic 2 cartofi 1 legătură […]

Cum_se_prepara_Placinta_cu_somon_si_spanac

Cum se prepara Placinta cu somon si spanac (VIDEO)

Placinta cu somon si spanac: Cum se prepara Placinta cu somon si spanac:   Pofta buna!

File de biban de mare cu salata tabbouleh

File de biban de mare cu salata tabbouleh

File de biban de mare cu salata tabbouleh din: file de biban, mix de quinoa, rosii cherry, ceapa, frunze de rucola, zeama de lamaie, ulei, patrunjel, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 2 fileuri de biban de mari 1 cană cu mix de quinoa 10 roşii cherry 1/2 ceapă roşie mică frunze de rucola zeama de la […]

Retete Vita:

Antricot de vita cu piure de dovleac

Antricot de vita cu piure de dovleac

Antricot de vita cu piure de dovleac din: antricot de vita, dovleac, sare, piper, unt, ulei. Ingrediente: 2 antricoate de vită 800 g dovleac sare piper 3 linguri unt 1 lingură ulei   Mod de preparare: Cureţi dovleacul de coajă şi seminţe, îl tai cuburi şi îl coci în cuptor până când se înmoaie. Incingi […]

Piept_de_vita_cu_cafea

Piept de vita cu cafea

Piept de vita cu cafea din: cafea, boia, sare, piper, cimbru, piept de vita, ulei de rapita, ceapa, usturoi, supa de vita, suc de rodii, frunza dafin, otet balsamic. Ingrediente: 1 lingură de cafea măcinată fin 1 linguriţă de boia de ardei 1 linguriţă de sare 1/2 linguriţă de piper negru măcinat 2 linguriţe de cimbru […]

Pastrama de vitel

Pastrama de vitel

Pastrama de vitel din: muschi de vitel, sare, ulei de masline, cimbru, coriandru, piper, boia, busuioc, oregano, usturoi. Ingrediente: 1,5 kg muşchi de viţel 2 linguri sare 100 ml ulei de măsline 2 linguri cimbru 2 linguri coriandru 1 lingură piper 2 linguri boia dulce 2 linguri busuioc 2 linguri oregano 2 linguri usturoi pisat […]

 

Retete Curcan:

 

Friptura de curcan in foi de varza

Friptura de curcan in vin

Friptura de curcan in vin din: pulpa de curcan, mustar, unt, ceapa, ardei usturoi, vin rosu, cimbru, rosie, dovlecel, sare, piper, paprika, concentrat de pui. Ingrediente: 1 pulpă superioară de curcan muştar unt 1 ceapă 1 ardei gras roşu usturoi 2 pahare de vin roşu 1 crenguţă de cimbru 1 roşie 1 dovlecel mic câteva […]

Piept_de_curcan_cu_verdeturi_la_cuptor

Piept de curcan cu verdeturi la cuptor

Piept de curcan cu verdeturi la cuptor din: ulei de masline, ceapa, coaja de lamaie, frunze de salvie, frunze de patrunjel, sare, unt, frunze de dafin, piept de curcan, faina, brandy, cidru. Ingrediente: 3 linguri de ulei de măsline extravirgin + o cantitate pentru tava de copt 1 ceapă mică (de mărimea unei mingi de […]

Curcan umplut cu nuci

Curcan umplut cu nuci

Curcan umplut cu nuci din: curcan, miez de nuca, ceapa, ulei, oua, pesmet, rom, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 1 curcan 500 g miez de nucă 500 g ceapă 200 ml ulei 5-6 ouă 100 g pesmet alb 50 ml rom sare piper pătrunjel verde tocat   Mod de preparare: Cureţi curcanul, îl speli, îl ştergi […]

Desert:

Chec cu mere, nuca si stafide

Chec cu mere, nuca si stafide

Chec cu mere, nuca si stafide din: mere, zahar, ulei, faina, praf de copt, bicarbonat, sare, scortisoara, nuci, stafide, zahar vanilinat, zahar pudra. Ingrediente:  6 mere 1 1/2 ceaşcă zahăr 1 ceaşcă ulei 3 ceşti făină 1 linguriţă praf de copt 1 linguriţă bicarbonat 1 linguriţă sare 1 linguriţă scorţişoară 1/2 ceaşcă nuci tăiate mare […]

Pudding_cu_crema_de_ou

Pudding cu crema de ou

Pudding cu crema de ou din: unt, miere, melasa, zahar, oua, coaja de lamaie, faina, lapte de migdale, frisca de soia, vanilie, amidon. Ingrediente: Pentru pudding: 175 g unt 4 linguri miere 1 lingură melasă neagră 175 g zahăr brun 3 ouă, bătute coaja răzuită de la 1/2 lămâie 175 g făină cu factor de […]

Banane_in_crusta_de_zahar_brun_04

Reteta zilei: Banane in crusta de zahar brun

Banane in crusta de zahar brun din: ulei banane, zahar brun, inghetata, fulgi de ciocolata. Ingrediente:  1 1/2 cani de ulei 1-3 banane 1 lingura de zahar 1/2 cana zahar brun inghețată fulgi de ciocolata Mod de preparare: Incalziti ulei intr-o tigaie. Adaugati 1/2 cana zahar brun. Curatati bananele si incorporati in tigaie, presarand restul […]

 

 

În final, preparatele festive pentru masa de Crăciun nu sunt doar despre hrana delicioasă, ci și despre bucuria de a împărți momente de dragoste, bucurie și recunoștință alături de cei dragi.

Este un timp pentru a celebra tradițiile, pentru a crea amintiri și pentru a împărtăși speranța și căldura sărbătorilor de iarnă.

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.