Ciorba de vita taraneasca din: carne de vita, sare, zarzavat, ceapa, cartofi, ardei, rosii, varza, mazare, fasole, leustean, patrunjel, lamaie, sare. Ingrediente: 1 kg carne de vita 2 1/2 l apă sare zarzavat de supă 1 ceapă 500 g cartofi 2 ardei graşi 300 g roşii puţină varză albă (150 g) 200 g mazăre şi […]
Ciorba de perisoare cu carne de porc si oaie
Ciorba de perisoare cu carne de porc si oaie din: carne de porc, carne de oaie, ceapa, zarzavat de supa, orez, ulei, rosii, ou, sare, leustean, patrunjel, zeama de lamaie, piper. Ingrediente: 600-700 g carne de porc 1/2 kg carne de oaie 2 cepe 400 g zarzavat de supă (morcovi, pătrunjel, ţelină) 60 g orez […]
Ciorba cu tarhon
Ciorba cu tarhon din: carne de porc, ceapa, morcovi, patrunjel, orez, ou, smantana, faina, otet, sare, tarhon. Ingrediente: 700 g carne de porc mai grasă 2 cepe 2 morcovi 2 rădăcini de pătrunjel 70 g orez 1 gălbenuş 3 linguri cu smântână 1 1/4 lingură făină 2-3 linguri oţet sare tarhon pătrunjel verde 2l apă […]
Retete Peste:
Macrou cu legume si capere
Macrou cu legume si capere din: macrou, rozmarin, broccoli, fenicul, ardei capia, ardei gras, lamaie, ceapa, usturoi, capere, ulei de masline, parmean, sos de cascaval, sos de branza cu mucegai, sare, piper. Ingrediente: 4 bucăţi de macrou o crenguţă de rozmarin 500 g broccoli un fenicul 4 ardei capia 3 ardei graşi două lămâi o […]
Calamari umpluti cu sos de rosii
Calamari umpluti cu sos de rosii din: calamr, conserve de rosii, usturoi, ansoa, capere, orez, pasta de tomate, vin, ulei de masline, sare, piper, oregano, salata verde, parmezan, dovlecei, sos de lamaie. Ingrediente: 4 tuburi de calamar două conserve de roşii doi căţei de usturoi 3 fileuri de anşoa 20 g capere 100 g orez […]
Reteta zilei: Somon in sos caramelizat pe pat de fasole verde
Somon in sos caramelizat pe pat de fasole verde din: somon, fasole verde, sos de soia, apa, vin de orez, zahar brun, ulei de susan, usturoi, ghimbir, seminte de susan, amidon. Ingrediente: 1 bucata file de somon 1/2 kg fasole verde orez fiert, pentru servire Ingrediente marinata: 3 linguri sos de soia 1 lingura de […]
Retete Salate:
Reteta zilei: Salata de varza rosie cu feta
Salata de varza rosie cu feta din: varza rosie, afine uscate, seminte de floarea-soarelui, feta, vinegreta. Ingrediente: ½ varza rosie ⅓ ceașcă afine uscate ¼ cană semințe de floarea-soarelui 60 gr feta, maruntita ¼ cană de vinegreta, dupoa preferinta Mod de preparare: Tocati varza. Combinati varza, afine, seminte de floarea soarelui, feta intr-un castron mare. […]
Salata de ceapa cu ficat
Salata de ceapa cu ficat din: ficat de vita, ceapa, faina, otet, boia, patrunjel, sare, piper, ulei, lamaie. Ingrediente: 700 g ficat de vită 2 cepe 5 linguri făină 5 linguri oţet 1 linguriţă boia iute sau dulce 1 legătură pătrunjel verde sare piper 200 ml ulei 1/2 lămâie Mod de preparare: Pui la […]
Salata cu carpaccio
Salata cu carpaccio din: sfecla rosie, varza alba, salata verde, mozzarella, capaccio de vita, capere, ceapa verde, ulei de masline, suc de lamaie, sare, piper, oregano, nuci, migdale, masline. Ingrediente: o sfeclă roşie 3 frunze de varză albă o salată verde 300 g biluţe de mozzarella 300 g carpaccio de vită 20 g capere 3 […]
Retete porc:
Curry de porc cu coriandru si ciuperci
Curry de porc cu coriandru si ciuperci din: muschiulet de porc, orez, ciuperci, curry, coriandru, sare, fulgi de ardei iute, smantana. Ingrediente: un muşchiuleţ de porc orez basmati ciuperci curry coriandru sare fulgi de ardei iute smântână dulce Mod de preparare: Se pune orezul la fiert intr-o oala. La o măsură de orez, două de […]
Rulada de porc cu carne tocata
Rulada de porc cu carne tocata din: muschi de porc, carne de porc tocata, praz, morcovi, oua, ceapa, cartofi, smantana, mustar, cimbru, patrunjel, ulei, sare, piper. Ingrediente: un kilogram muşchi de porc 500 g carne de porc tocată două fire de praz 3 morcovi 3 ouă două cepe roşii 600 g cartofi 100 ml smântână […]
Porc cu smochine si salata cu ulei de nuca
Porc cu smochine si salata cu ulei de nuca din: muschi de porc, smochine, dulceata de smochine, ardei, ceapa, salata verde, ulei de nuca, otet balsamic. Ingrediente: un muşchi de porc de 450-500 g două smochine dulceata de smochine un ardei iute o jumătate de ceapă albă salata verde ulei de nuca otet balsamic […]