Iahnie de dovlecei cu rosii

Printeaza

Iahnie de dovlecei cu rosii din: dovlecei, rosii, ceapa, marar, patrunjel, ulei.

Ingrediente:Iahnie de dovlecei cu rosii

  • 1 kg dovlecei
  • 500 g rosii
  • 2 cepe
  • 1 legatura de marar
  • 1 legatura de patrunjel
  • 100 ml ulei

 

Mod de preparare:

Dovleceii se curăţă, se spală, se taie rondele si se lasă la scurs o jumătate de oră.

Apoi, rondelele de dovlecei se rumenesc pe ambele părţi, într-o cratiţă cu ulei încins.

In acelaşi ulei, după ce se scot dovleceii, se căleşte ceapa, curăţată, spălată şi tocată mărunt.

Roşiile se opăresc în apă clocotită, apoi se curăţă de pieliţe şi de seminţe şi se dau pe râzătoare, di care se stinge cu ele ceapa călită.

Se adaugă dovleceii, apoi se introduce cratiţa la cuptor, unde se lasă aproximativ o jumătate de oră.

Când se serveşte, se presară deasupra mărar ş pătrunjel, tocate mărunt.

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Iahnie aromata de fasole

Iahnie aromata de fasole

Iahnie aromata de fasole din: fasole, ceapa, bulion, ulei, sare, piper. Ingrediente: o conservă mare fasole boabe gata fiartă o ceapă 3 linguri bulion o foaie dafin o lingură ulei sare piper   Mod de preparare: Fasolea se scoate din conservă într-o sită, se trece rapid sub un jet de apă rece şi se lasă […]

Iahnie picanta de fasole

Iahnie simpla de fasole

Iahnie simpla de fasole din: fasole, ceapa, bulion, ulei, sare, piper. Ingrediente: o conservă mare fasole boabe gata fiartă o ceapă 3 linguri bulion o foaie dafin o lingură ulei sare piper   Mod de preparare: Fasolea se scoate într-o sită, se trece rapid sub un jet de apă rece şi se lasă la scurs. […]

 

Iahnie de fasole boabe cu pastarnac

Iahnie de fasole boabe cu pastarnac

Iahnie de fasole boabe cu pastarnac din: fasole, ceapa, pastarnac, patrunjel, ardei gras, cimbru, rosii, dafin, piper, sare, usturoi, verdeata. Ingrediente: 1/2 kg fasole boabe 2 cepe 1 păstârnac 1 rădăcină de pătrunjel 1 ardei gras 2 crenguţe de cimbru 2 linguri cu pastă de roşii sau 2 roşii 1 foaie de dafin sare piper […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.