Ficăței de pui în sos de vin și ciuperci

Printeaza

Ficăței de pui în sos de vin și ciuperci din: ficatei de pui, ciuperci, ceapa, usturoi, vin alb sec, smantana, ulei de masline, sare, piper, patrunjel.

 

Ingrediente:

  • 400 g ficăței de pui, curățați și tăiați în bucăți mai mici
  • 200 g ciuperci proaspete, tăiate felii subțiri
  • 1 ceapă medie, tocată mărunt
  • 2 căței de usturoi, zdrobiți
  • 100 ml vin alb sec
  • 100 ml smântână pentru gătit (15-20% grăsime)
  • 2 linguri ulei de măsline sau unt
  • Sare și piper după gust
  • O lingură de pătrunjel proaspăt tocat, pentru decor

 

Mod de preparare:

Încălziți uleiul de măsline sau untul într-o tigaie mare la foc mediu. Adăugați ceapa tocată și căliți-o până devine transparentă.

Puneti ciupercile și căliți-le până își reduc volumul și se rumenesc ușor. Adăugați ficățeii de pui și prăjiți-i pe toate părțile până se rumenesc uniform.

Puneti si usturoiul zdrobit și amestecați timp de aproximativ 30 de secunde, până aroma se eliberează. Turnați vinul alb în tigaie și lăsați-l să fiarbă până se reduce la jumătate.

Redu focul și adăuga smântâna pentru gătit. Amestecați bine pentru a obține un sos cremos. Lăsați totul să fiarbă la foc mic timp de 3-4 minute, astfel încât să se îmbine aromele.

Condimentați cu sare și piper după gust. Presărați pătrunjelul tocat deasupra înainte de servire.

Ficăței de pui în sos de vin și ciuperci

Informații nutriționale (valori aproximative per porție):

  • Calorii: ~280 kcal
  • Carbohidrați: ~7 g
  • Proteine: ~25 g
  • Grăsimi: ~15 g

Acest fel de mâncare aduce împreună textura delicată a ficățeilor, aroma bogată a ciupercilor și savoarea subtilă a sosului de vin și smântână. Aromele se combină într-un mod armonios, rezultând o rețetă plină de satisfacție.

Poate fi servită alături de garnituri precum orez, cartofi natur sau piure de cartofi.

 

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

retete

Ficăței de pui cu ceapă la tigaie

Ficăței de pui cu ceapă la tigaie din: ficatei de pui, ceapa, usturoi, ulei de masline, unt, supa de pui, sare, piper negru, patrunjel. Ingrediente: 500g ficatei de pui 2 cepe medii 2 căței de usturoi 2 linguri ulei de măsline 1 lingură de unt 1/2 cană de supă de pui 1/2 linguriță de sare […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.