Duo de raţă

Printeaza

Duo de raţă din: pulpa de rata, piept de rata, sparanghel, cimbru, otet, miere, untura, foi de dafin, varza rosie, sare, piper.

Ingrediente:

  • pulpa pe rata 250 gr
  • piept de rata 80 gr
  • sparanghel 40 gr
  • cimbru verde 10 grame
  • otet de xeres
  • miere
  • untura de rata 100 gr
  • foi de dafin 10 gr
  • varza rosie 100 de gr
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Pulpa de raţă se confiază astfel: se acoperă cu un strat de sare grunjoasă, cu cimbru, cu foi de dafin şi cu piper măcinat mare. Se acoperă cu o folie si se lasă la frigider timp de sase ore.

Intr-o tigaie se topeşte un­tura de raţă şi se adaugă pulpa de raţă. Se dă la cuptor, la 80 de grade, timp de două ore, iar apoi se lasă la rece.

Pieptul de raţă se pregăteşte la tigaie, în untura de raţă.Se pregăteşte o reducţie din oţet de Xeres şi miere.

Se aşază pe platou pulpa şi pieptul de raţă, împreună cu sparanghe­lul sotat şi reducţia de oţet de Xeres şi miere.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. De curand am vazut pulpe de rata intr-un hypermarket. O sa cumpar si eu si o sa incerc reteta voastra.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.