Dulceaţă de caise cu aromă de portocale

Printeaza

O reteta de dulceata de caise cu aroma de portocale din: caise, zahar, zeama de lamaie, apa de flori de portocal si unt.

Ingrediente:

  • 1 kg caise, taiate pe jumatate si curatate de sambure
  • 750 g de zahar
  • zeama de la 1 lamaie
  • 1 lingura apa de flori de portocal
  • cateva cuburi de unt (optional)

 

Mod de preparare:

Se amestecă bine caisele cu zahărul, se acoperă şi se lasă la macerat peste noapte. Se aşază o farfuriuţă în congelator. Se răstoarnă amestecul de caise într-o cratiţă largă (cu cât mai largă, cu atât dulceaţa va fi gata mai repede). Se adaugă zeama de lămâie şi se pune cratiţa pe foc mic.

Imediat ce s-au topit ultimele cristale de zahăr, se dă focul mai mare şi se fierbe totul timp de 15 minute. Se stinge focul şi se toarnă o linguriţă de dulceaţă în farfuriuţa rece. Dacă se formează o pojghiţă, dulceaţa este gata. Dacă nu, se pune din nou cratiţa pe foc şi se mai fierbe două-trei minute.

Se ia cratiţa de pe foc de fiecare dată când se face testul farfuriuţei. 3 Se adaugă apa de flori de portocal şi cubuleţele de unt amestecând încontinuu. Se lasă dulceaţa deoparte timp de 15 minute, apoi se transferă în borcane sterilizate.

Astfel fructele vor rămâne în suspensie, în loc să se scufunde pe fundul borcanului. Se va păstra în frigider timp de şase săptămâni.

Dulceaţă de caise cu aromă de portocale

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.