Ciorba de miel cu gulie

Ciorba de miel cu spanac

Ciorba de miel cu spanac din: carne de miel, ceapa, telina, pastarnac, morcovi, cartofi, spanac, rosii, bors. Ingrediente: un kg carne de miel de gătit 2 cepe o rădăcină mică ţelină 2 rădăcini păstârnac 2 morcovi 2 rădăcini pătrunjel 3 cartofi 500 g spanac 4-5 roşii foarte bine coapte 500 ml borş 2-3 fire leuştean […]

Budinca de telina cu carne si orez

Budinca de telina cu carne si orez

Budinca de telina cu carne si orez din: telina, carne, smantana, orez, ceapa, oua, unt, pesmet, verdeata, sare, piper. Ingrediente: 7-8 ţeline 300 g carne de porc 300 g carne de vită 250 g smântână 100 g orez 5 ouă 2 cepe 100 g unt sau margarină o lingură pesmet verdeaţă (mărar şi pătrunjel) tocată […]

Quiche cu branza brie si bacon

Reteta zilei: Quiche cu branza si bacon

Quiche cu branza si bacon din: aluat de placinta, branza brie, branza, bacon, oua, smanatana, sos worcestershire, nucsoara, sare, piper.   Ingrediente:  300gr aluat de placinta 120gr branza brie 120gr branza rasa 10 felii de bacon, rumenit si maruntit 6 ouă ½ ceașca smanatana lichida 1 lingurita de sos worcestershire nucșoară, sare, piper   Mod […]

Ruladă aromată

Rulada aromata cu carne

Rulada aromata cu carne din: carne, cascaval, usturoi, vin, smantana, ceapa, oua, sare, piper, ulei. Ingrediente: 4 felii de carne 4 linguri caşcaval ras 3 linguri ceapă tocată 3 căţei de usturoi 250 ml vin alb 200 g smântână 3 gălbenuşuri 1 linguriţă zeamă de lămâie 1 linguriţă concentrat de legume sare piper ulei   […]

Supa de burta cu ghimbir

Supa de burta cu ghimbir

Supa de burta cu ghimbir din: burta de vita, ceapa, morcovi, faina, praz, sare, untura, maghiran, ghimbir, piper. Ingrediente: 800 g burtă de vită prefiartă o ceapă 2 morcovi un fir praz 30 g făină 40 g untură sare piper măghiran ghimbir nucşoară boia dulce 3-4 fire pătrunjel   Mod de preparare: Burta se pune […]

Cordon bleu exotic

Cordon bleu prajit in pesmet

Cordon bleu prajit in pesmet din:  piept de pui, sunca, cascaval, oua, faina, pesmet, ulei. Cordon bleu este un preparat culinar originar din Franța, care a devenit popular în întreaga lume. Acesta constă într-un fel de mâncare format dintr-o felie de carne, de obicei pui sau vită, umplută cu brânză și șuncă, apoi trecută prin […]

Paste cu sos de branza si pere

Reteta zilei: Paste cu bacon si sos de branza

Paste cu bacon si sos de branza din: paste, bacon, porumb, ardeiiute, usturoi, miere, patrunjel, vin alb, galbenus, parmezan   Ingrediente:  400gr paste 300gr bacon, maruntit 200gr porumb ½ ardei iute, tocat 6 catei usturoi, tocat 1 lingură de miere ¼ ceașca pătrunjel proaspăt, tocat ½ ceașca vin alb 3 gălbenușuri de ou ½ ceașca […]

Friptura de vanat cu cartofi si ardei

Friptura de vanat cu mango

Friptura de vanat cu mango din: steak, cartofi, mango, miere, ulei, ardei, coriandru. Ingrediente: 750 g cartofi, tăiaţi sferturi 4 steak-uri de vânat sau ceafă de porc 1 mango, curăfaf şi tăiat bucăţi mici zeama şi coaja răzuită de la 1 lămâie 2 linguri ulei 2 linguri miere 4 ardei capia copti 1 linguriţă coriandru […]

Vanat cu garnitura de gutui coapte

Friptura de vanat

Friptura de vanat din: steak, cartofi, mango, miere, ulei, ardei.   Ingrediente: 4 steak-uri de vânat 750 g cartofi, tăiaţi bucatele 1 mango, curăfaf şi tăiat bucăţi mici zeama şi coaja răzuită de la 1 lămâie 2 linguri ulei 2 linguri miere 4 ardei capia copti 1 linguriţă coriandru   Mod de preparare: Rumeneşte, la cuptor, […]

Fasole aromata cu carne

Fasole aromata cu carne

Fasole aromata cu carne din: carne de porc, ceapa, morcov, fasole, ardei, rosii, ulei, sare, piper. Ingrediente: 400 g carne de porc împănată o ceapă un morcov un ardei gras 500 g fasole păstăi 2 roşii foarte bine coapte 2 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: Carnea se taie cubulete şi se pune la […]

Tocanita cu piper

Tocanita cu fasole si carne

Tocanita cu fasole si carne din: carne de porc, ceapa, morcov, fasole, ardei, rosii, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g carne de porc o ceapă un morcov un ardei gras 500 g fasole păstăi 2 roşii foarte bine coapte 2 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: Carnea se taie cubulete şi se pune la […]

Supă cu legume

Reteta zilei: Supa cu legume si carne tocata – reteta gustoasa

Supa cu legume si carne tocata din: carne tocata, unt, ceapa, usturoi, cartofi, sare, piper, patrunjel, faina, lapte.   Ingrediente:  ½ kg carne tocata 1 lingura unt 1 ceapa, tocata 2 catei usturoi, tocat sau zdrobit 3 cartofi 1 lingurita sare 1 lingurita de piper 2 lingurite de patrunjel 2 ½ lingurițe faina 4 cani […]

Cum se prepara Friptura de manzat la cuptor

Cum se prepara Friptura de manzat la cuptor (VIDEO)

Cum se prepara Friptura de manzat la cuptor. Friptura de mânzat la cuptor este o delicatesă apreciată în multe culturi. Mânzatul are o carne fragedă și suculentă, iar când este gătit la cuptor, aromele sale se intensifică și devin mai savuroase. O friptură bine făcută va fi aurie la exterior și rozalie în interior, cu […]

Cordon bleu traditional

Cordon bleu traditional din: carne, cascaval, sunca, faina, pesmet, unt, sare, piper. Ingrediente: 4 felii carne de viţel sau curcan 4 felii caşcaval sau brânză topită 4 felii şuncă făină pesmet un ou unt pentru prăjit sare piper   Mod de preparare: Carnea se bate cu ciocanul special şi se presară cu sare şi piper. […]

Spanac cu cartofi si carne

Spanac cu cartofi si carne

Spanac cu cartofi si carne din: spanac, piept de curcan, cartofi, branza, unt, faina, patrunjel, sare. Ingrediente: 1/2 piept de curcan 6 cartofi 1 kg spanac 250 g brânză 100 g caşcaval 350 ml lapte 50 g unt 2 linguri făină pătrunjel verde sare   Mod de preparare: Se curăţă şi se taie cartofii cubuleţe, se […]

Oua picante

Oua umplute cu carne si porumb

Oua umplute cu carne si porumb din: oua, piept de pui, porumb, ardei, maioneza, marar, sare, piper. Ingrediente: 10 ouă 1/2 piept de pui 150 g porumb dulce un ardei gras roşu o ceaşcă maioneză mărar si pătrunjel sare si piper boia dulce afumată o lămâie 10 măsline   Mod de preparare: Se fierb ouălele tari, se […]

Tortilla cu chorizo si ardei iute

Reteta zilei: Tortilla cu chorizo si ardei iute

Tortilla cu chorizo si ardei iute din: ardei iute, ulei de masline, chorizo, tortilla, unt, cheddar, ceapa verde.   Ingrediente:  1 ardei iute 1 linguriță de ulei de măsline ½ cești carne de carnat chorizo 4 tortilla mici 4 lingurițe de unt 1 cană cheddar 2 fire ceapa verde       Mod de preparare: […]

Ciorba de spanac cu ou

Ciorba de spanac cu bacon

Ciorba de spanac cu bacon din: spanac, orez, bacon, usturoi, oua, faina, lapte, sare, piper. Ingrediente: 1/2 kg spanac 150 g bacon 4 căţei de usturoi 1 lingură orez 4 ouă 4 linguri făină 400 ml lapte sare piper ulei oţet mărar 1 linguriţă condimente pentru ciorbă   Mod de preparare: Se căleşte usturoiul tocat, […]

Oua umplute cu carne de pui

Oua umplute cu carne de pui

Oua umplute cu carne de pui din: oua, piept de pui, porumb, ardei, maioneza, marar, sare, piper. Ingrediente: 10 ouă 1/2 piept de pui 150 g porumb dulce, din conserva un ardei gras roşu o ceaşcă maioneză mărar pătrunjel sare piper boia dulce o lămâie 10 măsline   Mod de preparare: Se fierb ouălele tari, se răcesc […]

Tocanita cu ficatei de pasare

Tocanita de ficatei cu usturoi

Tocanita de ficatei cu usturoi din: ficatei de pui, ceapa, usturoi, ardei, rosii, sare, piper. Ingrediente: 700 g ficăţei 2 cepe mari 1-2 căţei de usturoi 2 ardei roşii copţi 200 g roşii sare piper busuioc cimbru uscat 500 ml apă 1 legătură pătrunjel 2 linguri ulei   Mod de preparare: Se pun la foc ficateii […]

Frigarui fantezie

Frigarui la gratar

Frigarui la gratar din: salam, ardei, rosii, ulei, masline, otet, sare, piper. Ingrediente: salam ardei masline rosii ardei iute 100 ml ulei de măsline 2 linguri zeamă de lămâie 1 lingură oţet balsamic oregano sare şi piper   Mod de preparare: Pe fiecare tepusa se înfige câte o felie de salam picant, 1 ardei iute, […]

Spaghete cu carne de curcan

Spaghete cu carne de curcan

Spaghete cu carne de curcan din: spaghete, legume, carne de curcan, oua, busuioc, usturoi. Ingrediente: 1 mâna de spaghete 200 g legume fierte 200 g carne tocată de curcan 6 ouă de prepeliţă 1 linguriţă legume deshidratate 1 linguriţă de ierburi mediteraneene uscate ulei cu aromă de busuioc 2 căţei de usturoi pătrunjel   Mod […]

Bulete cu carne

Bulete cu carne din: carne de curcan, oua, usturoi, paine, pesmet, ulei, rosii, ceapa, sare, piper. Ingrediente: 500 g carne de curcan 2 ouă 2 căţei de usturoi 3 felii de pâine înmuiate în lapte 3 linguri de pesmet ulei de prăjit 4-5 roşii 1 ceapă roşie sare piper   Mod de preparare: Dă carnea prin […]

Salată caldă cu bacon

Reteta zilei: Salata de spanac cu orz si bacon

Salata de spanac cu orz si bacon din: orz, bacon, nuci pecan, ceapa rosie, usturoi, spanac, capsuni, branza de capra, busuioc.     Ingrediente:  ½ cești de orz 2 felii bacon, tocat ¼ cesti nuci pecan întregi ½ ceapă roșie, felii 2 catei usturoi, tocat 4 cani de spanac 4 căpșuni, feliate 30gr brânză de […]

Reteta zilei: Muschi de porc marinat

Muschi de porc marinat din: muschi de porc, usturoi, sare, ceapa verde, alge uscate, telina, creson, sos de soia, sake, mirin, limeta.   Ingrediente:  600gr muschi porc 1 catel usturoi, zdrobit 1 praf sare 4 fire ceapa verde, tocata doar partea alba 10gr alge uscate, inmuiate in apa 1 tulpina telina, tocata putin creson Ingrediente […]

Carnati condimentati cu boia

Carnati de casa cu vin

Carnati de casa cu vin din: pulpa de porc, slanina, usturoi, vin, cimbru, sare. Ingrediente: 6 metri maţe de porc 3 kg pulpă de porc 1 kg slănină albă 10 căţei de usturoi 200 ml vin roşu 1 plic de condimente pentru cârnaţi 1 lingură de cimbru sare   Mod de preparare: Dă carnea şi […]

Paste cu ciuperci si carnati – usor de preparat

Paste cu ciuperci si carnati din: ciuperci, carnat, paste, ulei, sare, piper. Ingrediente: 250 g ciuperci proaspete un cârnat de casă afumat 250 g paste 2 linguri ulei sare piper verdeaţă, pentru servit   Mod de preparare: Ciupercile curăţate se pun într-o tigaie fără ulei şi se lasă pe foc să se evapore apa. Apoi, […]

Muşchiuleţ de iepure cu piure de dovlecei şi plăcinţele

Iepurele de casa cu prune uscate

Iepurele de casă cu prune uscate este o combinaţie clasică în gastronomie. Prunele uscate se pun şi în mâncărurile cu carne de pui. Pulpa moale şi lipicioasă a prunelor uscate si gustul lor dulce-acrişor pune în evidenţă aroma cărnii. In unele reţete, carnea de iepure se marineazâ cu oţet, după care se fierbe la foc […]

Choucroute Garnie a l'Alsacienne

Varza murata cu carne (Choucroute Garnie a l’Alsacienne)

Acceastă reţetă alsacianâ clasică utilizează ingrediente ieftine şi la îndemână. Insă cel maai important ingredient este timpul. Mai întâi trebuie pregătită choucroute (varză murată ori Soiuerkrout, în germană). Frunzele de varză se fierb înăbuşit într-un amestec de untură de porc, grăsime de gâscă, condimente, supă de carne şi vin sec. Grăsimea este importantă, decoarece va […]

Ciorba de cocos cu fidea

Ciorba de cocos

Ciorba de cocos din: carne de cocos, morcovi, ceapa, varza, telina, pastarnac, ardei, rosii. Ingrediente: carne de cocoş 2 morcovi 2 cepe 4 foi de varză 1 păstârnac 2 felii ţelină câte 1 ardei gras roşu şi galben 3 roşii 1/2 l zeamă de varză ardei iute pentru servit   Mod de preparare: Carnea de cocoş […]

Paste cu carnati la cuptor

Paste cu legume si carnati

Paste cu legume si carnati din: vanata, ardei, rosii, carnat, paste, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1/2 vânată un ardei gras 2 rosii un cârnat o pungă paste 2 linguri ulei o ceapă sare piper   Mod de preparare: Vânata se taie fetii care se presară cu sare şi se lasă aşa. In ulei se pune […]

Carnati cu varza calita cu ceapa

Varza calita cu carnati si bacon

Varza calita cu carnati si bacon din: varza, carnati, bacon, cidru, ulei, cartofi, piper, unt. Ingrediente: 800 g varză acră 2 cepe 200 g cubulete bacon 200 ml cidru de mere 100 ml supă 3 linguri de ulei piper rosu 4 cârnati 2-3 cartofi mari 50 g unt   Mod de preparare: Ceapa şi cubuletele […]