Budinca de telina cu carne si orez

Printeaza

Budinca de telina cu carne si orez din: telina, carne, smantana, orez, ceapa, oua, unt, pesmet, verdeata, sare, piper.

Ingrediente:Budinca de telina cu carne si orez

  • 7-8 ţeline
  • 300 g carne de porc
  • 300 g carne de vită
  • 250 g smântână
  • 100 g orez
  • 5 ouă
  • 2 cepe
  • 100 g unt sau margarină
  • o lingură pesmet
  • verdeaţă (mărar şi pătrunjel) tocată
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Carnea se spală, se taie bucăţi şi se trece prin maşina de tocat. O ceapă se toacă foarte mărunt şi se căleşte, împreună cu carnea, în 50 g unt.

Orezul se spală, se scurge bine de apă, se pune în puţin unt încins şi se căleşte uşor cu cealaltă ceapă tocată (două-trei minute), apoi se adaugă două pahare de apă şi se lasă să fiarbă până se înmoaie bine.

Ţelinele, spălate şi curăţate, se rad pe răzătoarea cu găuri mari şi se înăbuşă în 50 g unt. Când sunt destul de moi se iau de pe foc şi se amestecă bine cu orezul şi carnea, se sărează şi se piperează după gust.

Totul se pune într-un vas de Jena uns cu unt şi tapetat cu pesmet şi se lasă la cuptor, la foc potrivit, 30-40 de minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.