Tocanita de ficatei cu usturoi

Printeaza

Tocanita de ficatei cu usturoi din: ficatei de pui, ceapa, usturoi, ardei, rosii, sare, piper.

Ingrediente:Tocanita de ficatei cu usturoi 

  • 700 g ficăţei
  • 2 cepe mari
  • 1-2 căţei de usturoi
  • 2 ardei roşii copţi
  • 200 g roşii
  • sare
  • piper
  • busuioc
  • cimbru uscat
  • 500 ml apă
  • 1 legătură pătrunjel
  • 2 linguri ulei

 

Mod de preparare:

Se pun la foc ficateii cu 2 linguri de ulei şi se presară puţină sare. Se lasă să se rumenească uşor, învârtindu-le de pe o parte pe alta, apoi se adaugă ceapa tăiată julien şi se mai lasă până când ceapa începe să se pătrundă uşor.

Se adaugă apă fierbinte cât să fie acoperite ingredientele şi se lasă să fiarbă la foc scăzut. Se adaugă apoi ardeiul copt, curăţat în prealabil de pieliţă şi tăiat în fâşii, precum şi roşiile pasate.

După primul clocot se adaugă cimbru şi busuioc.

In ultimele 5-10 minute, se adaugă în vas usturoiul zdrobit. Se pun sare şi piper, iar după stingerea focului se adaugă pătrunjel.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.