Chiftelute de ghebe

Printeaza

Chiftelute de ghebe din: ghebe, cartofi, sare, piper, patrunjel, usturoi, marar, faina, ulei.

Ingrediente:

  • 500 g  ghebe
  • 8 cartofi medii
  • sare
  • piper
  • 4-5 fire de pătrunjel
  • 4-5 căţei de usturoi
  • mărar uscat
  • 4-5 linguri de făină
  • ulei pentru prăjit

 

Mod de preparare:

Ghebele decongelate se storc bine de zeamă şi se toacă în robotul de bucătărie sau prin maşina de tocat.

Cartofii se curăţă, se spală şi se pun şi ei în robot sau se dau prin răzătoarea mare.

Se pun toate ingredientele într-un bol, se pisează us­turoiul, se potriveşte de sare şi piper şi se amestecă bine.

Se pune ulei la încins după care se fac chifteluţele şi se lasă să se prăjească bine pe ambele părţi, la foc po­trivit, până devin aurii.

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.