Reteta zilei: Chiftelute cu cartofi dulci si ton
PrinteazaChiftelute cu cartofi dulci si ton din: cartofi dulci, ton, ceapa verde, pesmet, oua, ceapa rosie, ardei gras, ardei iute, praf de usturoi, pipr, sare, ulei.
- 2 cartofi dulci, decojiți și tăiați în bucăți
- 2 conserve ton maruntit
- ½ cana ceapa verde tocata
- ½ cana pesmet
- 2 ouă
- ½ cana ceapa rosie taiata
- 1½ cani ardei gras si ardei iute
- ½ linguriță praf de usturoi
- ¼ lingurița piper
- sare
- ulei
Mod de preparare:
Fierbeti cartofii aproximativ 10-15 minute. Scurgeți și clatiti cu apă rece. Transferați într-un castron mare și zdrobiti cu o furculiță.
Adăugați tonul, ceapa verde, pesmetul, ouăle, ceapa roșie, ardeiul, praful de usturoi, ardeiul, sare și piper. Amestecati bine până când toate ingredientele sunt combinate. Folosiți-vă mâinile pentru a modela amestecul în chiftele.
Încălziți o tigaie și adăugați ulei. Gătiti chiftelele timp de 3 minute pe fiecare parte.
Chiftelute cu cartofi dulci si ton
Pofta buna!