Carpaccio de legume si confit de foie gras
PrinteazaCarpaccio de legume si confit de foie gras din: foie gras, dovleac, dovlecel, ţelină, supă-bază de raţă, ciuperci, oţet balsamic, ulei de masline, sare, piper.
- 500 g de foie gras
- 300 g de dovleac
- 300 g de dovlecel
- 300 g de ţelină
- 1 l supă-bază de raţă
- 50 g de ciuperci
- oţet balsamic
- ulei de măsline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spălaţi şi curăţaţi legumele de sezon, tăiati-le în felii şi puneţi-le într-o tigaie cu ulei de măsline, sare şi piper. Puneţi capacul şi fierbeţi până când vor fi gătite, dar încă suficient de crocante.
Fierbeţi supa-bază de raţă până scade, adăugaţi uleiul de măsline şi oţetul balsamic, apoi răsturnaţi aici ciupercile.
Treceţi la prezentare: aşezaţi legumele sub formă de corolă, daţi aromă cu supa-bază de raţă scăzută, întindeţi deasupra o felie de foie gras şi garnisiţi cu ierburi aromatice.
Carpaccio de legume si confit de foie gras
Pofta buna!