Carpaccio de legume si confit de foie gras

Printeaza

Carpaccio de legume si confit de foie gras din: foie gras, dovleac, dovlecel, ţelină, supă-bază de raţă,  ciuperci, oţet balsamic, ulei de masline, sare, piper.

Ingrediente:Carpaccio_de_legume_si_confit_de_foie_gras

  • 500 g de foie gras
  • 300 g de dovleac
  • 300 g de dovlecel
  • 300 g de ţelină
  • 1 l supă-bază de raţă
  • 50 g de ciuperci
  • oţet balsamic
  •  ulei de măsline
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Spălaţi şi curăţaţi legumele de sezon, tăiati-le în felii şi puneţi-le într-o tigaie cu ulei de măsline, sare şi piper. Puneţi capacul şi fierbeţi până când vor fi gătite, dar încă suficient de crocante.

Fierbeţi supa-bază de raţă până scade, adăugaţi uleiul de măsline şi oţetul balsa­mic, apoi răsturnaţi aici ciupercile.

Treceţi la prezentare: aşezaţi legumele sub formă de corolă, daţi aromă cu supa-bază de raţă scăzută, întindeţi deasupra o felie de foie gras şi garnisiţi cu ierburi aromatice.

Carpaccio de legume si confit de foie gras

Carpaccio_de_legume_si_confit_de_foie_gras

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.