Musaca din tăiţei cu piept de pasăre

Musaca din tăiţei cu piept de pasăre din: taitei, piept de pasare, sare, piper, unt, verdeata, oua, lapte. Ingrediente: 300 g taitei 1 piept de pasare sare piper macinat 2 linguri cu unt sau grasime de pasare verdeata tocata 2 oua 1 pahar cu lapte   Mod de preparare: Fierbeţi pieptul de pasăre cu apă […]

Ciorba de pasare cu legume

Ciorba de pasare cu legume si verdeata

Ciorba de pasare cu legume si verdeata din: pasare, morcovi, apa, telina, pastarnac, rosii, ardei gras, ceapa, pasta de tomate, bors, orez, ulei, tarhon, sare, piper. Ingrediente: o pasare de un kilogram 200 g morcovi 2500 ml apa 150 g telina 150 g pastarnac 500 g rosii 100 g ardei gras 250 g ceapa 50 […]

Ciorbă de găină – usor de preparat

Ciorbă de găină din: carne de pasare, morcov, pastarnac,  ceapa, rosii decojite, patrunjel, leustean, ou, smantana, fidea, bors, sare.   Ingrediente: o găină potrivită 2 mor­covi 1 păstârnac 2 cepe 1 cutie cu roşii decojite 1 legătură de pătrunjel 1 legă­tură de leuştean 1 ou 3 linguri cu smântână 50 g fidea bors sare   […]

Ciulama de praz

Ciulama cu carne de porumbel si ciuperci

Ciulama cu carne de porumbel si ciuperci din: porumbel, ceapa, ciuperci, condimente, ulei, faina si marar. Ingrediente: 1 porumbel 2 cepe 6-7 ciuperci proaspete 1 lingură condimente, uscate de legume 3 linguri ulei 2 linguri făină mărar       Mod de preparare: Pui la fiert într-un litru de apă porumbelul şi cepele pentru 30 […]

Supa de pasare cu legume si taitei de casa

Supa de pasare cu legume si taitei de casa din: carne de pasare, morcovi, pastarnac, radacina de patrunjel, radacina de telina, gulie, ceapa, cartofi, boabe de piper, sare, faina, oua.   Ingrediente: 1 kg carne de pasare 300-400 morcovi 1 pastarnac 1 radacina de patrunjel sau 4-5 fire/frunze de patrunjel 1 felie de radacina de […]

Rulou cu carne de gâscă şi leurdă

Rulou cu carne de gâscă şi leurdă din: foi de placinta, carne de gasca, leurda, telemea, ceapa, ulei, ou, sare si piper. Ingrediente: 300 g foi de placinta 500 g carne de gasca 4 legaturi leurda 300 g telemea 1 ceapa 150 – 200 ml ulei 1 ou sare piper     Mod de preparare: […]

Peperonata cu piept de gaina

Peperonata cu piept de gaina din: piept de faina, ardei grasi, ceapa rosie, rosii in bulion, ulei de masline, seminte de coriandru, usturoi, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 600 g piept de gaina 2 ardei grasi rosii 2 ardei rgasi galbeni 2 ardei grasi verzi 300 g ceapa rosie 400 g rosii in bulion 50 […]

Bors moldovenesc de gaina

Bors de gaina cu legume si taitei

Bors de gaina cu legume si taitei din: faina, ceapa, morcovi, ardei iute, ardei capia, cartofi, rosii, bors, leustean, patrunjel, piper, ou, faina si sare. Ingrediente: o gaina 2 cepe 2 morcovi un ardei iute 2 ardei capia 2 cartofi 4 rosii un litru bors o legatura leustean sare o legatura patrunjel piper pentru taitei: un […]

Specialitate cu ficatei

Specialitate cu ficatei din: ficatei de pasare, ulei de masline, unt, sare, piper, faina, usturoi, smantana, ulei, cartofi si patrunjel. Ingrediente: un kg ficatei de pasare 2-3 linguri ulei de masline 50 g unt sare piper 3 linguri faina o capatana usturoi 200 ml smantana 30 ml ulei pentru prajit un kg cartofi noi mici […]

retete

Copane de cocos umplute

Copane de cocos umplute din: copane de cocos, carne de porc, mar, prune uscate, castane dulci, ou, paine uscata, lapte, vin, ulei de masline, supa de pui, maghiran, rozmarin, sare, piper, ciuperci si castane.   Ingrediente: 2 copane mari de cocos sau cuca (circa 1 kg amandoua) 300 g carne de porc tocata (sau piept […]

retete

Cocos umplut

Cocos umplut din: cocos, lebar, ananas, piure de castane, paine, unt, patrunjel, coaja de lamaie, oua, brandy, lapte, sare si piper. Ingrediente: 1 cocoș mare 200 g lebăr 5 felii de ananas 200 g piure de castane neîndulcit 200 g pâine albă 2 linguri unt 1 legătură pătrunjel 2 linguri coajă rasă de lămâie 3 […]

Friptura de rata cu prune

Friptura de gasca

Friptura de gasca din: gasca, chimen, sare, mere si ceapa.   Ingrediente: 1 gasca tanara 1 lingura chimen sare 2 mere 1 ceapa       Mod de preparare: Se taie aripile gâştei, apoi se spală, se şterge şi se sărează în interior şi în exterior. Se umple pasărea cu mere decojite şi tăiate bucăţi, […]

retete

Friptură de prepeliţă cu praz, cartofi şi vinegretă

O reteta savuroasa de Friptură de prepeliţă cu praz, cartofi şi vinegretă din: cimbru, prepeite, ulei de masline, miere, oua de prepelite, praz, cartofi, mustar cu boabe, otet de cidru si ulei de nuci. Ingrediente: 2 crengute de cimbru 2 prepelite ulei de masline, pentru uns si stropit putina miere lichida 4 oua de prepelita […]

Ciulama de pasare cu usturoi

Ciulama cu carne de pasăre şi nuci

Ciulama cu carne de pasăre şi nuci din: carne de pasare, nuci, usturoi, faina, sare, piper, unt si ulei. Ingrediente: 500 g carne de pasare (piept) 500 g nuci 1 capatana usturoi 2 linguri faina sare piper unt ulei   Mod de preparare: Pui carnea la fiert. Nucile curăţate le pisezi împreună cu usturoiul, piperul […]

retete

Barbecue de pasăre

Barbecue de pasare din: miere, sos barbecue, suc de lamaie, boia de ardei dulce, sare, piper, ulei, aripi curcan, pulpe de pui, porumb, usturoi, ulei si sare.   Ingrediente: marinata: 3 linguri miere 4 linguri sos barbecue 1 lingura suc de lamaie 1 1/2 lingurita boia de ardei dulce sare piper 4 linguri ulei 1/2 […]

Piept de pasăre cu prune

O reteta de piept de pasare cu prune din: piept de pui, prune, ulei de masline, nuci, marar si sare. Ingrediente: 800 g piept de pui (curcan) 20 prune 2 linguri ulei de masline 10 nuci 1 legatura marar sare   Mod de preparare: Tăiaţi carnea de pui în fâşii. Condimentaţi-le cu sare şi piper […]

retete

Salată cu friptură

Salata cu friptura din: carne de vita, rosii cherry, salata verde, ulei de masline, sare, piper, maioneza, iaurt, gorgonzola, suc de lamaie si germeni de soia. Ingrediente: 600 g felii de carne de vita marinate (se pot folosi si felii de porc sau de piept de pasare) 300 g rosii cherry 200 g salata verde […]

Rulouri din piept de pui

Piept de pasăre cu bacon servit pe plăcintă de cartofi

O reteta de piept de pasare cu bacon din: bacon, ceapa, ardei gras, rosii, piept de pui si condiment. Ingrediente: 150 g bacon 1 ceapa 1 ardei gras verde 2 rosii 1 piept de pui 1 lingurita condiment vegetal   Mod de preparare: Pui la prăjit baconul tăiat mărunt, apoi pui ceapa tocată, ardeiul tă­iat […]

Ciorba de gaina

Reteta zilei: Ciorba de gaina

O reteta de ciorba de gaina din: gaina, morcovi, pastarnac, telina, ardei rosu, praz, cartofi, mazare, suc de rosii, patrunjel, sare si smantana. Ingrediente: 1/2 gaina 2 morcovi 1 pastarnac 1/2 telina 1 ardei rosu 1/2 fir praz 2-3 cartofi 1 cana mazare congelata 5 linguri suc de rosii patrunjel sare smantana (optional)   Mod […]

Friptura de pasare cu mere

Friptură de pasăre cu afine şi mere

O reteta delicioasa de friptura de pasare cu afine si mere din: gaina sau pui, slanina, unt, ceapa, cimbru, foaie de dafin, smantana, afine, mere, sare si piper. Ingrediente: 1 găină sau 1 pui 250 g slănină 40 g unt 3 cepe 1 linguriţă cimbru 1 foaie de dafin 1/2 kg smântână 250 g afine […]

Ficat de pasare la gratar

Ficat aromat la grătar

O reteta delicioasa de ficat aromat la gratar din: ficat de vita sau pasare, unt, maghiran, busuioc, oregano si sare. Ingrediente: 1 kg ficat vită sau pasăre 100 g unt maghiran busuioc oregano sare   Mod de preparare: Spălaţi ficatul de mai multe ori, până când apa rămâne curată. Îl tăiaţi în felii groase de […]

Gaina cu aroma de scortisoara

Gaina cu aroma de scortisoara

O reteta delicioasa de gaina cu aroma scortisoara din: gaina, ceapa, morcov, foi de dafin, praz, scortisoara, usturoi, cimbrisor, rozmarin, ulei si sare. Ingrediente: 1 gaina 1 ceapa 1 morcov 2 foi de dafin 1 fir de praz (2-3 fire de ceapa verde scortisoara 5 capatani de usturoi cimbrisor rozmarin ulei sare   Mod de […]

Ciorbă de perişoare din pasăre, acrită cu corcoduşe

Retete traditionale: Ciorbă de perişoare

O reteta delicioasa de ciorba de perisoare din: rasol de vita sau tacamuri de pasare, orez, dovlecel, rosii, morcovi, bors, smantana, leustean, sare, carne tocata, cartof, rosie, ceapa, orez, ou, patrunjel, marar, sare si piper.   Ingrediente: 1  rasol de vită sau 1/2 kg tacâmuri de pasăre 2  linguri orez 1 dovlecel 2  roşii decojite […]

Tocana de ficat de pasare

Tocana de ficat de pasare

Tocana de ficat de pasare din: ficat de pasare, praz, pasta de tomate, sare, piper, patrunjel, vin.   Ingrediente: 500 g de ficat de pasăre 2 fire de praz 50 g de pastă de tomate sare piper o legătură de pătrunjel vin alb     Mod de preparare: Căleşti ficăţeii, îi condi­mentezi, adaugi prazul tăiat […]

Gaina umpluta cu garnitura de cartofi

Gaina umpluta cu garnitura de cartofi

Gaina umpluta cu garnitura de cartofi din: gaina, ficati de pasare, unt, ceapa, ciuperci, cartof, ou, nuci, vin alb sec, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 1 gaina mare de 1,500 kg 4 ficatei de pasare 100 g unt 1 ceapa 300 g ciuperci 1 cartof mic 1 ou 5 nuci 150 ml vin alb sec […]

Medalion din piept de pasare

Medalion din piept de pasare

Medalion din piept de pasare din: piept de gaina, pesmet, lapte, galbenus, smantana, ulei, lamaie, faina, sare, piper Ingrediente: 1 piept de gaina fiert 3 linguri de pesmet o cescuta cu lapte 1 galbenus o lingura de smintina 5 linguri de ulei o lamiie o lingura de faina sare piper   Mod de preparare: Dati […]

Gaina cu aroma de scortisoara

Gaina machedoneasca

Gaina machedoneasca din: gaina, usturoi, untura, branza, sunca afumata, oua, lapte acru, piper, cimbru, busuioc, sare. Ingrediente: 1 găină 1 căpăţână usturoi 1 lingură untură (untdelemn) 400 g brânză (ori caşcaval) 200 g şuncă afumată 4 ouă 200 ml lapte acru (iaurt) piper cimbru busuioc 1 linguriţă sare (dacă n-au destulă sare brânza şi şunca) […]

Pulpe de pui la cuptor cu sos de soia

Pulpe de pasare cu hribi si smantana

Pulpe de pasare cu hribi si smantana Ingrediente: 4 pulpe pasăre 1 kg hribi 4 cepe 200 g unt 2 linguri de făină 300 g smântână sare piper delicat verdeaţă 1 foaie de dafin   Mod de preparare: Fierbem pulpele în apă cu sare, topim untul, punem bureţii tăiaţi julien, ceapa tocată mărunt şi lăsăm […]

Friptura si tort de clătite cu verdeţuri de primăvară

Friptura de prepelita pe gutui

 Friptura de prepelita pe gutui Ingrediente: 10-15 prepeliţe tinere (de 120 g, la 40-50 de zile) câte 2-3 prepeliţe pentru o persoană 1 ceşcuţă de coniac 2-4 gutui mari 5 linguri de unt sare piper   Mod de preparare: Cureţi prepeliţele întocmai ca pe puii cu pene. După ce le-ai spălat bine, pui prepeliţele într-un […]

Rizoto cu carne de potarniche

Potarnichi cu legume

Potarnichi cu legume din: potarnichi, cuisoare, sare, vin, bureti, arpagic, rosii, marar, oua, supa, ardei iute, cimbru, lamaie. Ingrediente: 2 potarnichii 4 bucăţi cuişoare sare 1/41 vin 250 g bureţi uscaţi 300 g arpagic 300 g roşii 1 legătură mărar 4 ouă 1/21 supă 200 g ulei 1 ardei iute cimbru 1 lămaie   Mod […]

Prepelite la cuptor cu vin roze

Prepelite la cuptor cu garnitura de cartofi chips

Prepelite la cuptor cu garnitura de cartofi chips din: pepelite, sare, piper, ulei, slanina, cartofi, patrunjel, coniac, vin, crutoane prajite,   Ingrediente: 9 prepeliţe sare piper 120 g ulei 180 g slănină crudă 500 g cartofi 1 le­gătura pătrunjel 1 păhărel coniac 3 linguri vin 9 crutoane prăjite   Mod de preparare: Se prepară prepeliţele […]