Dulceata de caise cu zahar de mesteacan

Printeaza

Dulceata de caise cu zahar de mesteacan din: caise, zahar de mesteacan, zeamă de lămâie, apa.

Dulceata de caise cu zahar de mesteacan

Ingrediente:

  • 900g de caise
  • 400 g zahar de mesteacan
  • 1 linguriţă zeamă de lămâie
  • 100 ml apă

 

Mod de preparare:

Speli şi scoţi sâmburii caiselor, după care le aşezi într-o cratiţă şi le introduci la frigider, peste noapte. Le pui la fiert împreună cu apa, la foc mic, şi ames­teci din când în când pentru a nu se lipi.

Aduni spuma formată, de deasupra, iar după 30 de minute adaugi zeama de lămâie şi zaharul.

Dulceaţa se fierbe până ajunge la consistenţa dorită. Pentru a rezista o perioadă îndelungată, dulceaţa fierbinte o torni în borcănele aşezate pe o lamă de cuţit.

Pui capacele, le strângi foarte bine, după care le introduci la cuptorul preîncălzit, la 100 de grade Celsius, pentru 30 de minute.

Dulceata de caise cu zahar de mesteacan

Dulceata de caise cu zahar de mesteacan

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • https://www restaurantedelux ro/dulceata-de-caise-cu-zahar-de-mesteacan html

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.