Friptura de prepelita pe gutui

Printeaza

 Friptura de prepelita pe gutui

Ingrediente:Friptura de prepelita pe gutui

  • 10-15 prepeliţe tinere (de 120 g, la 40-50 de zile) câte 2-3 prepeliţe pentru o persoană
  • 1 ceşcuţă de coniac
  • 2-4 gutui mari
  • 5 linguri de unt
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Cureţi prepeliţele întocmai ca pe puii cu pene. După ce le-ai spălat bine, pui prepeliţele într-un vas de lut ars pe un pat din felii de gutui. Peste prepeliţe aşezi alte felii de gutui şi torni şi coniacul.

Le ţii 1 astfel, la marinat, la rece, timp de 2-3 zile, apoi scoţi prepeliţele şi feliile de gutui şi le aranjezi intr-o tavă emailată, adaugi 1/2 cană de apă, untul, condimentele şi dai tava la cuptor pentru 20-30 de minute (sau fierbi feliile de gutui şi zeama o amesteci cu gelatină).

La fel poţi prepara prepeliţele cu mere, pere, piersici sau prune cu pulpa tare care constituie de fapt garnitura.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.