Saleuri de cartofi

Saleuri crocante

Saleuri crocante din: faina, lapte, ulei, smantana, otet, bicarbonat, sare. Ingrediente : 1kg faina 1 l lapte 1/4 ulei 1/4 smintina 100 ml otet o lingurita cu bicarbonat 30 g sare   Mod de preparare: Intr-un castron de 3 l, se pune uleiul si laptele, apoi se adauga faina, amestecata neaparat cu bicarbonatul si se […]

retete

Snitel de cartofi si legume

Snitel de cartofi si legume din: cartofi, ceapa, legume, ou, verdeata, faina, sare, piper, ulei. Poate te intereseaza si: Snitele din carne de pui Snitel cu dovlecei Cum se Prepara Snitel din piept de pui (VIDEO) Ingrediente:  500 g cartofi 100 g ceapa 300 g legume 2 oua verdeata 50 g faina sare piper ulei […]

Cozonac moldovenesc cu rom

Cozonac moldovenesc cu nuca

Cozonac moldovenesc cu nuca din: faina, galbenus, untura, drojdie, ulei, sare, zahar, vanilie, nuci, rom, cacao. Ingrediente : 1 kg de faina 10 galbenusuri drojdie de bere 100 g untura 200 ml ulei sare 300 g zahar tos o lingura de zahar farin vanilie 300 de g nuci macinate 2 linguri de rom 100 g […]

Perişoare de vită cu sos de smântână

Reteta perisoare cu smantana

Reteta perisoare cu smantana din: piept de pasare, franzela, ou, ceapa, faina, untdelemn, sare, lamaie, smantana, marar. Ingrediente: 1/4 kg piept de pasare 50 g franzela un ou 50 g ceapa 25 g faina untdelemn sare   Ingrediente sos: 30-50 g untdelemn,o lingurita de ceapa rasa, 25 g faina,15-20 ml zeama de lamiie, 100 ml […]

Ficat de vitel cu sos de mustar

Ficat de vitel venetian

Ficat de vitel venetian din: ficat de vitel, ceapa, ulei de masline, otet, patrunjel, sare, piper, salvie. Ingrediente: 600 gr. ficat de vitel 2 cepe rosii 4 linguri ulei de masline 1 lingura otet alb 2 linguri patrunjel verde sare piper salvie   Mod de preparare: Ficatul se condimenteaza, se taie bucati potrivite, apoi se […]

Salata cu creier de miel

Reteta creier cu sos de rosii

Reteta creier cu sos de rosii din: creier, ceapa, suc de rosii, usturoi, unt, cimbru, sare, piper, vin, foi de dafin, patrunjel. Ingrediente: 800 gr creier de vaca 2-3 cepe 500 gr suc de rosii 2-3 catei usturoi 1 llingurita unt cimbru sare piper vin alb foi de dafin 1 legatura patrunjel verde Mod de […]

Ouă greceşti

Legume cu smantana si oua fierte

Legume cu smantana si oua fierte din: legume, oua, smantana, unt, pesmet. Ingrediente: 500-800 g legume fierte 3 oua fierte tari 150 ml smintina 50 g unt 30 g pesmet   Mod de preparare: Legumele fierte si strecurate se aseaza intr-un vas uns cu unt alterind cu ouale fierte si taiate in felii rotunde. Deasupra […]

Gulas cu carnati si legume

Gulas cu carnati afumati

Gulas cu carnati afumati din: carne de porc, kaizer, carnati, ardei, cartofi, ceapa, bulion, boia, usturoi, vin, sare, piper. Ingrediente: 500 g carne de porc 200 g kaizer 300 g carnati afumati 1 ardei iute 1 ardei gras 2 cartofi 2 cepe 2 linguri cu bulion 1 lingurita cu boia 3-4 catei de usturoi 1 […]

Omletă cu ficăţei de pasăre şi pipote

Omleta cu ficat de pasare

Omleta cu ficat de pasare din: oua, unt, untdelemn, sare, piper, ficat, ceapa, patrunjel. Ingrediente: 4-5 oua 40-50 g unt 50 ml untdelemn sare piper 100 g ficat 1 ceapa mica patrunjel Mod de preparare: Ceapa taiata marunt se caleste un minut, in unt sau untdelemn si se adauga ficatul taiat in fisii, lungi de […]

Carnati de porc in vin

Reteta de carnati

Carnati din: pulpe de porc, burta de porc, ceafa de manzat, condimente, sare, piper, usturoi. Ingrediente: spetele (pulpele din fata) de porc burta (bletul) ceafa de minzat condimente sare piper usturoi Mod de preparare: Carnatii se prepara in mod obisnuit numai din carne de porc. Aceasta se poate amesteca cu carne de vita tinara, care […]

retete

Jumari cu creier

Jumari cu creier din: oua, ceapa, creier, unt, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 3-4 oua 1 ceapa mica 100-150 g creier (de porc sau de vitel ) 50 g unt sau untdelemn patrunjel sare piper Mod de preparare: Intr-o tigaie incalzita 3-4 min,la foc mic, se pune tot untul sau untdelemnul, imediat se adauga ceapa taiata […]

Sarmale afumate

Sarmale afumate

Sarmale afumate din: varza, carne de porc, slanina, costita, carnati, orez, vin, bulion, ceapa, cimbru, foi de dafin, piper, marar, patrunjel, untura. Ingrediente: 2 verze murate 300 g carne porc tocat + 500 g carne porc afumată 200 g slanină afumata 200 g costita afumată 200 g carnti afumaţi 1 ceasca cu orez 2 cesti […]

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza acra cu carne

Sarmale in foi de varza acra cu carne din: varza, carne de porc, ceafa de porc, orez, ceapa, piper, ienibahar, suc de rosii, foaie de dafin, cimbru, marar. Ingrediente: 1,5 kg varza acra 1/2 kg carne de porc 200 g ceafa de porc afumata 50-100 g orez 100 g ceapa piper ienibahar suc de rosii(100 […]

Carnaciori calzi a la lyonnaise

Carnaciori calzi a la lyonnaise

Carnaciori calzi a la lyonnaise din: carnat de porc, cartofi. Ingrediente: un cârnat de porc de 800 g de foarte bună calitate 1 kg de cartofi cam de aceeaşi mărime     Mod de preparare: Puneţi într-o caserolă cârnatul şi acoperiţi-l cu 2-3 l de apă rece. Puneţi-l pe foc şi lăsaţi-l acolo până când […]

Barcute cu chiftelute de carne si cartofi

Barcute de dovlecei umpluti

Barcute de dovlecei umpluti din: dovlecei, ceapa, bulion, sunca, rosie, branza de vaci, lapte, patrunjel, marar, tarhon, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 2 dovlecei mijlocii o ceapă 2 litri bulion de legume 100 g şuncă o roşie sau 8 tomate cherry 125 e brânză de vaci 2 linguri lapte 1/2 lingură pătrunjel 1/2  lingură mărar 1/2 […]

Perisoare din piept de pasare cu castraveti acri

Perisoare din piept de pasare cu castraveti acri

Perisoare din piept de pasare cu castraveti acri din: piept de pui, orez, ceapa, untdelemn, ou, faina, piper, marar, patrunjel, sare. Ingrediente: 250 g piept pui 50 g orez 50 g ceapa 3 linguri untdelemn 2 linguri apa rece un ou 25 g faina piper marar patrunjel sare Ingrediente sos :50 g untdelemn, 1/4 l […]

Snitele de pui

Snitel de pui cu sunca si sos de smantana

Snitel de pui cu sunca si sos de smantana din: piept de pui, sunca, cascaval, faina, ou, pesmet, ceapa, sare, piper. Ingrediente: 150 g piept de pui 50 g şuncă caşcaval făină ou pesmet ceapă sare piper   Mod de preparare: Şniţelul se prepară ca atare, după care se pune într-un vas pentru gratinare. Separat, […]

Dovlecei si vinete cu sos de usturoi

Dovlecei si vinete cu sos de usturoi

  Se alege o vânătă şi un dovlecel de mărime potrivită, se spală, se taie în felii groase de cinci milimetri şi se presară sare, pentru a-şi lăsa zeama şi amăreala. După 10-15 minute, fiiecare felie se tamponează cu un şervet curat sau cu hârtie absorbantă, după care se prăjesc în ulei. (Pentru cei care […]

Ceapa cu sos la cuptor

Ceapa cu sos la cuptor

Ceapa cu sos la cuptor din: patrunjel, morcovi, fulgi de boia, ulei de masline, ceapa. Ingrediente: 200 g rădăcină de pătrunjel 100 g morcovi se fierb în apă cu sare fulgi de boia ulei de măsline ceapa   Mod de preparare: Se pune deoparte o rădăcină de pătrunjel. Cealaltă se pasează şi i se păstrează […]

Friptură de raţă cu piure vanilat şi ragu de ciuperci sălbatice cu mazăre

Friptura de rata

Friptura de rata din: aripi de rata, vin rosu, unt, sare, piper, esalote. Ingrediente:  două aripi de raţă 1/4 l vin roşu de Bourgogne 150 g unt sare şi piper 10 eşalote   Mod de preparare: Asezonaţi cu sare şi piper cele două aripi de raţă. Prăjiţi-le foarte puţin în unt într-o cratiţă. Aripile de […]

Knodel

Knodel

Knodel din: cartofi, faina, sare, unt, paine, apa. Ingrediente: 1,5 kg cartofi 200 g făină sare 20 g unt 50 g pîine albă (tăiată bucăţele) doi litri apă   Mod de preparare: Cartofii se fierb, se amestecă bine cu făină şi sare prină se obţine o cocă. Coca se împarte în 12 bucăţi, se aplatizează […]

Galuste de cartofi cu sos de smantana

Galuste de cartofi cu sos de smantana

Galuste de cartofi cu sos de smantana din: cartofi, sunca, ceapa, faina, ou, pesmet, sare, piper. Ingrediente: doi cartofi fierţi în coajă 30 g şuncă un fir de ceapă verde făină ou pesmet sare piper   Mod de preparare: Cartofii se dau pe râzătoare, ceapa se toacă mărunt, la fel şi şunca, se amestecă bine […]

Pulpa de porc cu legume

Pulpa de porc cu legume din: pulpa de porc, conopida, morcovi, fasole, dovlecei, ceapa, ardei, vin, patrunjel, sare, piper, tarhon, usturoi, ulei, smantana. Ingrediente: 1 kg pulpa de porc 1 conopida mica 2 morcovi 200 gr fasole verde 2 dovlecei 2 cepe 1 ardei gras 100 ml vin alb 1 legatura patrunjel verde sare piper […]

Pizza Cele patru anotimpuri

Pizza Cele patru anotimpuri

Pizza Cele patru anotimpuri din: aluat, pasta de tomate, oregano, cascaval, rosii, creveti, carne, sunca, salam, ciuperci, ardei, sare, piper, mozzarella. Pizza are origini în antichitate, în cultura mediteraneană. Primele forme primitive ale pizzei au fost create de greci și egipteni, iar anticii romani consumau un fel de pâine plată cu diverse toppinguri. Totuși, pizza […]

Kunafa: plăcintă cu brânză în stil libanez

Reteta placinta cu branza

Reteta placinta cu branza din: faina, unt, zahar, lamaie, oua, branza de vaci, unt, miez de nuca, gris. Ingrediente aluat: 300 g faina fina 200 g unt 100 g zahar pudra 1 plic zahar vanilat 1 coaja de lamaie   Ingrediente umplutura: 5 oua 350 g branza semigrasa de vaci 150 g unt 150g zahar […]

Placinta cu ceapa si cimbru

Placinta cu ceapa, marar si ciuperci

Placinta cu ceapa, marar si ciuperci din: faina, ulei, sare, ceapa, piper, marar, ciuperci. Ingrediente aluat: 500 g faina 1 pahar de ulei + 4 linguri pentru stropit si uns 0,5 litru apa calda sare dupa gust   Ingrediente umplutura: 2 cepe sare piper 1 legatura marar 200 g ciuperci   Mod de preparare: In […]

Pizza cu anghinare si branza provolone

Pizza cu anghinare

Pizza cu anghinare din: aluat, pesto, rosii, sare, piper, anghinare, cascaval, masline, busuioc. Pizza are origini în antichitate, în cultura mediteraneană. Primele forme primitive ale pizzei au fost create de greci și egipteni, iar anticii romani consumau un fel de pâine plată cu diverse toppinguri. Totuși, pizza modernă, așa cum o cunoaștem astăzi, a evoluat […]

Quiche cu ceapa si cheddar

Quiche cu ceapa si vin

Quiche cu ceapa si vin din: branza de vaci, lapte, ulei, ou, sare, faina, praf de copt, ceapa, vanata, ulei, zahar, otet, vin, rosii, telemea, cimbru, piper. Ingrediente aluat : 200 g branza de vaci (slaba) 2 linguri lapte 2 linguri ulei 1 ou sare iodata 250 g faina 3 lingurite praf de copt grasime […]

Pateuri cu sunca

Pateuri cu sunca si broccoli

Pateuri cu sunca si broccoli din: faina, sare, drojdie, ulei, faina, sunca, broccoli, ardei, mozzarella, telemea. Ingrediente aluat: 425 g faina 1/2 lingurita sare 1 pachetel drojdie uscata 4 linguri ulei de masline faina pentru planseta   Ingrediente umplutura :200 g sunca, 250 g broccoli, 1 ardei gras rosu, 125 g mozzarella sau telemea de […]

Painisoare cu masline si migdale

Painisoare cu masline si migdale

Painisoare cu masline si migdale din: drojdie, miere, faina, usturoi, ulei de masline, sare, condimente, migdale, salata, masline, otet, branza. Ingrediente aluat: 20 g drojdie 1 lingura miere 400 g faina 4 catei de usturoi 3 linguri ulei de masline 1/2 lingurita sare iodata 1 lingura condimente pentru pizza faina pentru planseta   Ingrediente umplutura: […]

Turtite

Turtite

Turtite din: faina, malai, drojdie, sare, apa. Ingrediente: 400 g făină 100 g mălai 25 g droj­die o linguriţă de sare 500 ml apă călduţă (nu fierbinte!)   Mod de preparare: Se prepară un aluat din făină, mălai, sare, drojdie şi apă călduţă, se frământă bine alu­atul şi se lasă să crească la căldură timp […]