Friptura de rata

Printeaza

Friptura de rata din: aripi de rata, vin rosu, unt, sare, piper, esalote.Friptura de rata

Ingrediente: 

  • două aripi de raţă
  • 1/4 l vin roşu de Bourgogne
  • 150 g unt
  • sare şi piper
  • 10 eşalote

 

Mod de preparare:

Asezonaţi cu sare şi piper cele două aripi de raţă. Prăjiţi-le foarte puţin în unt într-o cratiţă. Aripile de raţă trebuie să rămână totuşi roşii, aproape în sânge.

După prăjire, puneţi cele două aripi pe o farfurie şi tranşaţi-le. Puneţi în cratiţă câteva eşalote tăiate. Adăugaţi vinul de Bourgogne. în sosul astfel obţinut mai puneţi 100 g unt proaspăt.

Pentru servire, se introduce friptura de raţă în acest sos excelent şi se garniseşte cu cepe mici şi napi con­gelaţi, ciuperci preparate în unt şi crenguţe tinere de spanac.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.