Sarmale cu ciolan fierte in vin

Sarmale la ceaun

Sarmale la ceaun din: carne tocata, picior de porc, fleica, ceapa, varza slanina afumata, orez, pasta de ardei, smantana, marar, boabe de piper, sare, bulion. Poate iti place si: Cele mai bune Sarmale Sarmale cu foi de varza murata Sarmale coapte in dovleac   Ingrediente: 600 g carne tocată 1 picior de porc 200 g […]

Costita afumata cu varza calita

Varză cu costiţă si smantană

Varză cu costiţă si smantană din: varza, costita afumata, smantana, lapte, foi de dafin, cimbru, faina, sare. Ingrediente: 1 varză mijlocie 300 g costiţă afumată (sau kaizer) 100 g smântână 200 ml lapte 2 foi de dafin cimbru 1 lingură de făină sare   Mod de preparare: Tai varza mărunt, costiţa o tai felii şi […]

Pacheţele de andive la cuptor

Pacheţele de caşcaval in susan

Pacheţele de caşcaval in susan Ingrediente: 8 felii de caşcaval 2 ouă şi 1 gălbenuş 1 ceaşcă făină 4 felii pastramă 2-3 cepe verzi 1 ardei roşu 2 roşii 3 cepe 1/2 legătură pătrunjel sare piper ulei 1/2 linguriţă oregano 2 frunze de busuioc 2 linguri susan   Mod de preparare: Cureţi ceapa, ardeiul, le […]

Legume rumenite cu verdeata

Legume rumenite

Legume rumenite Ingrediente: 1 conopidă mică 1 vânătă 1 dovlecel 2 roşii sare piper ulei 2-3 frunze de pătrunjel   Mod de preparare: Cureţi conopida, o desfaci în bucheţele, tai dovlecelul şi vânătă felii şi le fierbi pe toate 10 minute în apă cu sare. După ce s-au înmuiat, le aşezi cu grijă într-o strecurătoare […]

Bulz cu afumătură

Bulz cu afumătură

Bulz cu afumătură Ingrediente: 500 g mălai 150 g cârnaţi afumaţi 150 g costiţă afumată 200 g caşcaval 5 ouă 100 g unt sare   Mod de preparare: Din mălai, apă şi sare fierbi o mămăligă bine legată pe care o răstorni pe un suport de lemn şi o laşi să se răcească. Pui la […]

Ceapa cu maioneză

Ceapa cu maioneză

Ceapa cu maioneză Ingrediente: 1 kg ceapă 100 ml oţet maioneză din 2 gălbenuşuri 150 ml ulei sare după gust   Mod de preparare: Tai ceapa peştişori, o freci cu sare şi tomi oţetul. O laşi la rece până a doua zi. Faci apoi maioneza dintr-un gălbenuş crud, unul fiert şi ulei. Presezi ceapa ca […]

Dovlecei cu rosii, usturoi si patrunjel

Dovlecei cu roşii la cuptor

Dovlecei cu roşii la cuptor Ingrediente: 9 dovlecei 4 roşii 50 g caşcaval 50 ml ulei 1 lingură unt sare piper   Mod de preparare: Cureţi dovleceii de coajă, îi tai rondele pe care le prăjeşti foarte puţin în ulei. Le scoţi pe şerveţele de hâr­tie ca să se absoarbă uleiul, apoi le aşezi în […]

Mâncare de vinete cu usturoi

Mancare de vinete cu usturoi

Mancare de vinete cu usturoi Ingrediente: 3-4 vinete potrivit de mari 4 cepe 5 căţei de usturoi 4 roşii 3 linguri ulei sare   Mod de preparare: Se coc vinetele, se curăţă fierbinţi şi se lasă să se scurgă, apoi se desfacă în fîşii. Se aşază într-o cratiţă un rînd de vinete, apoi un rînd […]

Dovlecei cu oua

Mancare de dovlecei cu perişoare

Mancare de dovlecei cu perişoare Ingrediente: 2-3 dovlecei 500 g carne tocata 2 linguri orez 1 ou 1 ceapa mica 1 lingura faina 1 legatura marar sare piper   Mod de preparare: Speli dovlecei, ii tai marunt si ii pui la fiert cu putina apa clocotita si sare pentru 10 minute. In acest timp, pregatesti […]

Tocăniţă de bame cu curcuma

Mancare simplă de bame

Mancare simplă de bame din: bame, otet, patrunjel, sare.   Ingrediente: 1/2 kg bame congelate 1 lingură oţet pătrunjel sare       Mod de preparare: Laşi bamele să se decongelze, iar separat pui la fiert 1 l de apă cu oţetul şi un praf de sare. Când apa clocoteşte adaugi bamele bine scurse, le […]

Clătite din făină de quinoa, cu măsline şi fenicul

Sufleu de clătite cu crenvurşti

Sufleu de clătite cu crenvurşti din: lapte, oua, faina, ulei, crenvursti, smantana, telemea, piper, patrunjel, oua, lapte, unt si sare. Ingrediente clătite: 1 l lapte 3 ouă 200 g făină ulei Ingrediente umplutură: 1/2 kg crenvursti 100 g caşcaval 200 g smântână 150 g telemea piper 1 legătură pătrunjel 2 ouă 2 linguri făină 1 […]

Volovanuri mici

Volovanuri mici

Volovanuri mici Ingrediente: 300 g făină 325 g unt 150 g apă 1 ou 1 lingura rasă de sare   Mod de preparare: Preparăm aluatul ca la volovanul mare.Intindem o foaie mai subţire decît pentru un volovan mare. O tăiem cu o formă cu diametrul de 7,50 cm. Facem 12 rondele găurim 6 din ele […]

Crochete de dovleac cu parmezan

Crochete de cartofi cu şuncă

Crochete de cartofi cu şuncă Ingrediente: 1 kg cartofi 300 g şuncă 1 pahar smântână sare piper 2 ouă 8 linguri ulei 1 kg făină pesmet   Mod de preparare: Fierbi cartofii cu tot cu coajă, ii laşi să se răcească, îi decojeşti şi ii dai prin râzătoare, apoi îi amesteci cu şunca tăiată mărunt, […]

Scovergi umplute cu varza

Scovergi

Scovergi Ingrediente: 500 g făină 25 g drojdie 10 g sare ulei pentru prăjit   Mod de preparare: Facem un aluat de pîine. Cînd aluatul a crescut, luăm din el bucăţi egale, le întindem ca pe plăcinte şi le prăjim în ulei încins. Le servim fierbinţi, presărate cu zahăr pisat. Se pot face şi din […]

Rulada cu ricotta si ton

Ruladă cu ton

Ruladă cu ton Ingrediente: 1 pachet foi plăcintă 300 g ton mărunţit (din conservă) 1 ceapă 1/2 lămâie 2 gălbe­nuşuri 2 linguri de susan 2 linguri de lapte 3 linguri de unt topit 1 linguriţă muştar 100 g caşcaval 1 legătură pătrunjel condimente   Mod de preparare: Tai ceapa mărunt şi o prăjeşti în untul […]

Biscuiti cu chips de ciocolata

Biscuiţi cu cremă de branză şi cafea

Biscuiţi cu cremă de branză şi cafea din: faina, praf de copt, cafea, unt, zahar, ou, esenta de vanilie, ciocolata, sare, branza de vaci, cafea, smantana, lichior de cafea. Ingrediente blat: 300g făină l/2 lin­guriţă praf de copt 2 linguri cafea măcinată 100g unt 200 g zahăr 1 ou l linguriţă esenţă de vanilie 250 […]

Fasole verde cu omletă

Fasole verde cu omletă

Fasole verde cu omletă Ingrediente: 1 kg fasole 3 ouă 1 lingură făină 1/2 pahar smîntînă 2 linguri unt sare   Mod de preparare: Se curăţă, se spalăşi se fierbe fasolea în apă sărată. Se strecoară şi se aşază în strat uniform într-un vas de piatră sau de sticlă de Iena stropit cu unt topit. […]

Vinete cu mere la cuptor

Vinete preparate greceşte

Vinete preparate greceşte Ingrediente: 3-4 vinete mari 500 g roşii 4 linguri ulei 1/2 linguriţă zahăr 2 linguri făină 1 căpăţînă usturoi sare   Mod de preparare: Se taie vinetele pe lungime şi lăţime în opt, se opăresc cu apă clocotităşi se ţin 15 min sub presă (se aşază pe un fund de lemn şi […]

Piept de pui cu roşii, castraveţi şi smantană

Piept de pui cu roşii, castraveţi şi smantană

Piept de pui cu roşii, castraveţi şi smantană Ingrediente: 1 kg piept de pui 2 cepe 2-3 roşii 1 castravete 1 legătură pătrunjel 1 lingură unt (sau margarină) busuioc sare piper 200g smântână 3-4 căţei de usturoi   Mod de preparare: Cureţi ceapa şi castravetele, tai ceapa solzişori şi castravetele fâşii şi le căleşti în […]

Biftec cu sos aioli

Biftec clasic

Biftec clasic Ingrediente: 500 g muşchi de vită 2 linguriţe boabe de piper 1 linguriţă boabe de muştar 2-3 căţei de usturoi ulei 300 ml vin roşu 1 linguriţă condiment   Mod de preparare: Amesteci boabele de piper cu muştarul şi condimentul şi le pisezi. Cureţi şi usturoiul, îl pisezi şi-l adaugi peste amestecul de […]

Tochitură suceveană

Tochitură suceveană

Tochitură suceveană Ingrediente: 500 g ceafă de porc 200 g cârnaţi de porc afumaţi 100 g ficat 200 g brânză de oi 6 ouă 100 ml ulei piper sare mălai   Mod de preparare: Tai cuburi carnea şi ficatul bucăţele, iar carnaţii felii mai groase. Le prăjeşti apoi în ulei, la foc iute până se […]

Orez cu vanilie si lapte

Orez cu lapte si vanilie

Orez cu lapte si vanilie Ingrediente: 1 pahar orez 3 pahare lapte 1 pahar apă 1 bucăţică vanilie baton zahăr (după gust) un praf sare dulceaţă   Mod de preparare: Se pune la fiert laptele cu apa şi vanilia. Cînd începe să cloco-tească, se adaugă orezul ales şi bine spălat, şi se lasă să fiarbă […]

Ghiveci de peste

Ghiveci de plătică şi măsline

Ghiveci de plătică şi măsline Ingrediente: 1 kg de plătică (2 peşti) condimente 1 mână de fasole păstăi 1 ţelină mică 1 morcov 1 ceapă mărişoară 15-20 măsline verdeaţă sare ulei   Mod de preparare: Cureţi peştele de solzi, îl cureţi şi în interior, înlături capul, după aceea îl tai în două. Presari sare ş […]

Rites

Uger pane

Uger pane Ingrediente: 500 g uger zarzavat de supă 1 ou 1 lingură lapte 1 lingură untură sare piper 2 linguri făină pesmet   Mod de preparare: Se fierbe ugerul în apă împreună cu zarzavatul de supăşi puţină sare. Cînd este bine fiert (moale), se scoate, se lasă să se răcească, apoi se taie felii […]

Cartofi cu şuncă

Omletă cu cartofi noi

Omletă cu cartofi noi Ingrediente: 6 ouă 6 cartofi noi 2 cepe 7 linguri ulei de măsline sare piper   Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi speli, îi tai felii subţiri şi-i prăjeşti câteva minute în ulei încins. Tai apoi mărunt ceapa curăţată, o adaugi peste cartofi, le mai laşi 5 minute să se călească […]

Placinta cu carne tocata de vita

Plăcintă cu ficat de porc

Plăcintă cu ficat de porc din: faina, galbenusuri, osanza, smantana, otet, sare, ficat de porc, ceapa, nucsoara, sare si piper. Ingrediente aluat: 900 g făină 2 gălbenuşuri 200 g osânză 3 linguri smântână 1 lingură oţet sare Ingrediente umplutură: 1 kg ficat de porc 1 ceapă 1 ou 2 linguri smântână piper sare nucşoară   […]

Mancare de mărar cu costiţă afumată

Mancare de mărar cu costiţă afumată

Mancare de mărar cu costiţă afumată din: marar, costita afumata, rosii, ulei si sare. Ingrediente: 1 şi 1/2 kg mărar 500 g costiţă afumată 3 roşii fără coajă ulei sare   Mod de preparare: Tai costiţa bucăţele şi o rumeneşti în ulei. Cureţi ceapa, o taii mărunt, o adaugi peste costiţă şi le laşi la […]

Aluat de tarte

Aluat de tarte

Aluat de tarte Ingrediente: 300 g făină 200 g unt 125 g zahăr pisat 2 ouă 1 lămîie un praf de sare   Mod de preparare: Turnăm făina pe masă. Păstrăm puţină făină separat. Facem o adîncitură, punem unt, sare, ouăle întregi şi frămîntăm la rece. Frămîntăm pînă ce aluatul nu se mai lipeşte nici […]

Rulade de vită umplute cu şuncă

Rulade de carne cu orez şi garnitură de varză

Rulade de carne cu orez şi garnitură de varză Ingrediente: 500 g carne de vacă 1 lingură orez verdeaţă 1 ou 300 g varză albă ulei 2 lin­guri smântână roşii în bulion cimbru mărar sare piper   Mod de preparare: Speli carnea, o tai felii pe care le baţi apoi pe ambele părţi, după care […]

Paine de cartofi

Paine de cartofi

Paine de cartofi Ingrediente: 1 kg făină 2 kg cartoli 1/2 linguriţă sare 50 g drojdie   Mod de preparare: Curăţăm cartofii şi îi fierbem într-o oală pînă se moaie. Ii scoatem, îi sfărîmăm, iar cînd se răcoresc puţin, cît să-i suporte degetul, îi trecem prin sită sau prin maşina de tocat, într-o albie (cova­tă), […]

Aluat sfaramicios

Aluat sfaramicios

Aluat sfaramicios din: faina, unt, smantana, galbenusuri, zahar, sare. Ingrediente: 400 g făină 200 g unt 100 g smîntînă 3 gălbe­nuşuri zahăr sare   Mod de preparare: Turnăm pe masă făina de grîu, facem în mijlocul ei o adîncitură în care punem smîntînă, gălbenuşurile şi sare după gust. Cu un cuţit amestecăm întîi gălbenuşu­rile cu […]

Cum se preprata aluatul de paine

Aluat de pateuri si placinta

Aluat de pateuri si placinta Ingrediente: 350 g făină 2 linguri untură 1 lingură ulei 1 lingură otet apă călduţă (cît cuprinde) sare   Mod de preparare: Punem făina pe masă şi facem la mij­loc o adîncitură în care adăugăm puţină sare, ulei, oţet, apă călduţă şi facem un aluat potrivit; îl lăsăm 1-2 ore […]