Snitele de curcan cu rosii si sos de ciuperci

Snitel cu cascaval in pesmet

Snitel cu cascaval din: carne tocata de vita, oua, cascaval, sare, piper, faina, lapte, pesmet. Ingrediente: 1 kg. carne de vita tocata 3 oua 200 g cascaval de vaca (dat pe razatoarea mare) sare piper 150 g faina 3 linguri de lapte 400 g pesmet   Mod de preparare: Carnea se amesteca cu cascavalul, cele […]

Biftec cu cartofi prajiti

Biftec cu cartofi prajiti

Biftec cu cartofi prajiti din: muschi de vita, cartofi prajiti, muraturi, salata verde, unt. Ingrediente: 300 g muschi de vaca cartofi prajiti muraturi sau salata verde unt     Mod de preparare: Carnea se spala, se curata de tendoane, se taie in curmezisul fibrelor in bucati, se bate usor, se sareaza si se pipereaza. Apoi […]

Mazare cu friganele

Mazare cu friganele

Mazare cu friganele din: mazare, unt, ulei, paine, oua, lapte, zahar, sare, verdeata. Ingrediente: 1 kg mazare verde 50 g unt 0,5 dl ulei 12 felii piine 2 oua 1 ceasca lapte 1 lingurita zahar sare verdeata tocata marunt   Mod de preparare: Mazarea se fierbe si cind este gata se scurge bine de apa, […]

Salata de fasole verde cu bacon

Fasole verde cu rosii si usturoi

Fasole verde cu rosii si usturoi din: fasole verde, rosii, ceapa, usturoi, ulei, pesmet, sare, patrunjel. Ingrediente: 1/2 kg fasole verde 1/2 kg rosii 1 ceapa 5-6 catei usturoi 4-5 linguri ulei pesmet sare patrunjel verde   Mod de preparare: Pastaile se rup in 2-3 bucati si se fierb in apa clocotita cu 1/2 lingurita […]

Perişoare cu sos de roşii

Perisoare de cartofi cu sunca

Perisoare de cartofi cu sunca din: cartofi, pesmet, faina, smantana, ou, sunca, ulei, sare, unt. Ingrediente: 500 g cartofi 1 cescuta pesmet 2-3 linguri faina 4 linguri smintina 1 ou 120 g sunca putin ulei sare 1 lingura unt   Mod de preparare: Se fierb cartofii in coaja, se curata si se trec reci prin […]

Legume fierte cu smantana

Legume fierte cu smantana

Legume fierte cu smantana din: legume, smantana, faina, sare, telemea sau cascaval, unt, patrunjel. Ingrediente: 1 kg de legume fierte ( telina, morcov, cartofi, pastirnac) 250 ml de smantana 30 g de faina sare 50 g de telemea sau cascaval 50 g de unt marar sau patrunjel tocat     Mod de preparare: Fierbeti legumele […]

Ficat de porc la cuptor

Ficat de porc la cuptor

Ficat de porc la cuptor din: ficat de porc, slanina, otet, ceapa, cimbru, patrunjel, foaie de dafin, zeama de carne, sare, smantana. Poate iti place si: Ficat de porc cu porumb Ficat cu portocale Ficatei la cuptor   Ingrediente: 750 gr. ficat de porc 200 slanina otet 1 buc. ceapa 1 fir de cimbru patrunjel […]

Cum se prepara Piept de pui cu smantana si ierburi

Pui cu smintina si cartofi la cuptor

Pui cu smintina si cartofi la cuptor Ingrediente: 1 pui 2 cepe 4-5 cartofi 200 gr smintina 1 lingurita faina 200 gr cascaval sare piper sos englezesc boia dulce   Mod de preparare: Puiul se portioneaza, se adauga 1 lingura de ulei, se condimenteaza si se introduce la cuptor timp de 15-20 minute. Cartofii si […]

Salată de ţelină cu morcov şi măr

Telina cu masline si vin

Telina cu masline si vin Ingrediente: 2 teline mari o ceapa 30 g de masline 8 linguri de ulei o lingura de faina 2 linguri de vin 1 pahar suc de rosii 1 lamâie o lingura de zahar o foaie de dafin piper   Mod de preparare: Spalati ceapa, curatati-o si dati-o pe razatoare. Caliti-o […]

Piure de cartofi cu mazare si ciocanele

Cartofi cu ciuperci si ou

Cartofi cu ciuperci din: cartofi, ciuperci, ceapa, untura, faina, smantana, ciuperci, oua, verdeata, pesmet, sare, piper. Ingrediente: 1,5 kg cartofi 250 g ciuperci 1 ceapa 3 linguri untura 3 linguri faina 1 ceasca smintina 1 ceasca zeama de ciuperci 5 oua verdeata citeva foi de ceapa verde pesmet sare piper   Mod de preparare: Se […]

Fondue cu legume si file de vita

Fondue cu legume si file de vita

Fondue cu legume si file de vita din: morcovi, ceapa, praz, ciuperci, muguri de soia, supa, file de vita. Ingrediente: 2 morcovi 2 legături ceapă verde 1 tulpină de praz 200 g ciuperci champignon 200 g Pak Choi sau frunze de spanac 200 g muguri de soia 1,5 l supă de legume sos de soia […]

Fondue de ceapa

Fondue de ceapa

Fondue de ceapa din: crema de branza, smantana, sare, piper, usturoi, galbenus, mustar, otet, lapte. Ingrediente: Cremă de usturoi: 200 g cremă de brânză 150 g smântână sare, piper 2 căţei de usturoi, pisaţi Sos de muştar : 2 gălbe­nuşuri 2 linguriţe muştar 150 ml ulei de măsline 3 linguri oţet 150 ml lapte închegat […]

Pilaf cu legume si carne de vita

Pilaf cu carne de berbec si ceapa

Pilaf cu carne de berbec si ceapa din: carne de berbec, orez, ceapa, untura. Ingrediente: 500 g carne de berbec 1 pahar de orez 2 cepe 1 lingura untura   Mod de preparare: Carnea de berbec se taie in bucati mici, se presara cu sare si piper, se prajeste in untura impreuna cu ceapa taiata […]

Gulas cu inima de vita

Gulas din inima de vita

Gulas din inima de vita din: inima de vita, faina, untura, bulion, ceapa, foi de dafin. Ingrediente: 500 g de inima 1 lingura faina 1 lingura untura 100 g lingura bulion de rosii 1 ceapa foi de dafin     Mod de preparare: Inima  se spala, se taie in cuburi de cite 30-40 g, se […]

Carne de vita inabusita cu ceapa si cartofi

Carne de vita inabusita cu ceapa si cartofi

Carne de vita inabusita cu ceapa si cartofi din: carne de vita, cartofi, ceapa, faina, grasime, cuisoare, piper, foi de dafin. Ingrediente: 500 g de carne de vita 800 g de cartofi 2-3 cepe 1 lingura faina 2 linguri grasime cuisoare piper boabe foi de dafin   Mod de preparare: Se alege carne macra, se […]

Varza cu taitei si ou

Varza cu taitei si ou

Varza cu taitei din: varza, taitei, oua, unt. Ingrediente:  1 varza dulce de marime potrivita 300 g taitei 4 linguri 2 oua   Mod de preparare: Se toaca varza, se pune in cratita, se adauga 1 lingura de unt si se fierbe inabusit pina ce devine moale. Apoi se sareaza si se adauga piper pisat. […]

Chiftelute din ficat de pui

Chiftelute de ficat

Chiftelute de ficat din: ficat de pasare, ceapa, paine, oua, ulei, pesmet, faina, sare, piper, verdeata. Ingrediente: 500-600 g ficat de pasare 1 ceapa 1 felie mare de piine 2 oua 4 linguri ulei 2 linguri pesmet 2 linguri faina sare piper verdeata tocata   Mod de preparare: Se fierbe ficatul in apa clocotita, se […]

Musaca de varză

Musaca de varza dulce

Musaca de varza dulce din: varza, carne de vita, smantana, rosii, ceapa, verdeata, ardei, sare, piper, pesmet. Ingrediente: 1 varza dulce  frumoasa 750 g de carne de vaca tocata 5-6 linguri smintina 1/2 kg rosii verdeata 1 ardei gras 3 linguri de grasime 1 ceapa mare sare piper zeama de carne pesmet   Mod de […]

Paste cu vinete si carnaciori

Mincare cu cirnaciori si ciuperci

Mincare cu cirnaciori si ciuperci din: pulpa de porc, carnaciori, creier, ciuperci, pasta de rosii, vin, ulei, sare, piper, usturoi, verdeata. Ingrediente: 300 g de pulpa de porc 150 g de cirnaciori 250 g de creier 150 g de ciuperci 50 g pasta de rosii 100 ml de vin 150 ml de ulei sare piper […]

Rasol de gaina in sos de hrean

Gaina cu sos de ceapa

Gaina cu sos de ceapa din: gaina, ceapa, ardei, unt, usturoi, sare. Ingrediente: 1 gaina 4-5 cepe mari 3 -4 ardei grasi 50 g de unt usturoi sare     Mod de preparare: Taiati carnea in bucati potrivite si pudrati-le cu faina. Taiati ardeii in rondele, tocati ceapa, puneti in cratita si deasupra acestora asezati […]

Mancarica de perisoare

Reteta de perisoare cu smantana si verdeata

Reteta de perisoare cu smantana si verdeata cu smantana si verdeata din: carne, ou, ceapa, paine, ulei, faina, unt, otet, smantana, marar, piper, sare. Ingrediente: 1 kg. de carne ( piept de pasare, de vitel, macra sau de porc, frumos impanata ) 1 ou 100 g de ceapa 1 felie de piine ulei o lingurita […]

Papanaşi de cartofi cu zahar

Papanasi cu cartofi

Papanasi cu cartofi din: cartofi, faina, drojdie, grasime, unt. Ingrediente: 500 g cartofi 1/2 pahar faina 25 g drojdie 2 linguri grasime 1 lingura unt     Mod de preparare: Cartofii cruzi curatati de coaja se dau repede pe razatoare ca sa nu se innegreasca, se pun intr-o cratita sau castron se adauga drojdie de […]

Sarmale cu ciolan fierte in vin

Sarmale cu carne

Sarmale cu carne din: carne, varza, orez, bulion, untura. Ingrediente: 500 g carne 1 varza marisoara 1 ceasca orez 3 cepe 2 linguri bulion de rosii 2 linguri untura   Mod de preparare: Se ia carne amestecata de porc si de vaca. Se da carnea prin masina de tocat, se adauga orez ales si spalat, […]

Reteta varza cu smantana

Reteta varza cu smantana

Reteta varza cu smantana din: varza, cascaval, faina, lapte, smantana, unt, sare, pesmet. Ingrediente: 1 varza 150 gr cascaval 1 lingura faina 2 pahare smintina 2 pahare lapte 200 gr unt sare 1 lingura pesmet   Mod de preparare: Se taie varza in felii groase si se fierbe in apa clocotita cu sare. Se scurge […]

Carne de porc cu usturoi si rosii

Carne de porc cu usturoi si rosii

Carne de porc cu usturoi si rosii din: carne de porc, ulei, usturoi, rosii, sare, piper, cimbru, verdeata. Ingrediente: 1 kg carne de porc macra 2 linguri ulei 5-6 catei de usturoi 4-5 rosii sare piper cimbru verdeata tocata   Mod de preparare: Carnea taiata in bucati potrivite, se rumeneste in ulei incins. Se adauga […]

Galuste de orez prajite

Galuste de orez prajite

Galuste de orez prajite din: stafide, vin, lapte, orez, sare, portocala, oua, unt, lamaie, zahar, migdale, faina, ulei. Ingrediente: 50 g stafide 2 linguri vin dulce 750 ml lapte 1/2 lingurita sare 250 g orez 1 portocala 2 oua 2 linguri unt 1 lamaie 70 g zahar 50 g migdale zdrobite 1 lingura faina ulei […]

Gratin de cartofi cu ricotta si praz

Gratin de cartofi la cuptor

Gratin de cartofi la cuptor din: cartofi, oua, telemea, smantana, unt, marar, usturoi, sare, piper, boia. Ingrediente: 1kg cartofi fierti in coaja 4 oua fierte 200g telemea de oaie 250g smantana putin unt marar 5 catei usturoi sare piper boia iute   Mod de preparare: Se curata si se feliaza cartofii si ouale. Se unge […]

Pizza rapida

Pizza rapida

Pizza rapida din: oua, faina, salam, ulei, branza, pasta de tomate, bicarbonat. Pizza are origini în antichitate, în cultura mediteraneană. Primele forme primitive ale pizzei au fost create de greci și egipteni, iar anticii romani consumau un fel de pâine plată cu diverse toppinguri. Totuși, pizza modernă, așa cum o cunoaștem astăzi, a evoluat în […]

retete

Carnati ca la Buzau

Carnati ca la Buzau din: carne de porc, sare, piper, usturoi, ardei. Ingrediente: carne de porc proaspătă (pulpă sau spată) grăsime de porc proaspătă (20% din greutatea cărnii) sare piper negru măcinat usturoi românesc pisat ardei iute roşu uscat pisat maţe de porc   Mod de preparare: Carnea şi grăsimea se toacă cu maşina, prin […]

Rata cu castraveti si ceapa

Rata cu castraveti si ceapa

Rata cu castraveti si ceapa din: rata, castraveti, pasta de rosii, ceapa, ardei, ulei, piper. Ingrediente: o rata 6-8 castraveti mici murati 1/2ceasca de pasta de rosii 2-3 cepe 2 ardei grasi ulei piper Mod de preparare: Spalati castravetii si taiati-i in felii rotunde si mai groase. Intr-o cratita cu ulei, puneti un rind de […]