Perisoare din piept de pasare cu castraveti acri

Printeaza

Perisoare din piept de pasare cu castraveti acri din: piept de pui, orez, ceapa, untdelemn, ou, faina, piper, marar, patrunjel, sare.

Ingrediente:Perisoare din piept de pasare cu castraveti acri

  • 250 g piept pui
  • 50 g orez
  • 50 g ceapa
  • 3 linguri untdelemn
  • 2 linguri apa rece
  • un ou
  • 25 g faina
  • piper
  • marar
  • patrunjel
  • sare

Ingrediente sos :50 g untdelemn, 1/4 l apa, 1/2 l suc de rosii,ceapa rasa fin, 25 g faina, marar,patrunjel, telina, sare.

Mod de preparare:

Intr-o cratita, se infierbinta untdelemnul sau alta grasime cu ceapa rasa fin sau taiata marunt,
un minut, se pune un varf de lingurita cu boia sau pasta de ardei, se amesteca de 2 ori si,
imediat se sting cu apa.

Cind clocoteste apa, se pun perisoarele si castravetii, curatati de coaja si taiati in betisoare de 1 cm grosime, sau necuratati, rasi prin razatoare cu gauri mari si scursi bine de zeama pe care o lasa.

Se lasa sa fiarba 40-50minute.Cind toate sint fierte, se freaca bine faina cu sucul de rosii care, apoi, se amesteca cu sosul se lasasa fiarba citeva clocote, ca sa se lege.

Se completeaza lichidul, daca a scazut, ca sosul sa cuprinda bine perisoarele si castravetii si sa aiba consistenta unei smintini subtiri.

Cratita se ia de pe foc, mincarea se sareaza dupa gust si, daca mai este nevoie, se acreste cu zeama de lamiie sau cu citeva picaturi de otet.

Pentru aroma, se adauga marar si, facultativ, usturoiul taiat marunt.

Daca sosul este prea acru, se adauga o lingurita de zahar.

Mincarea se poate servi simpla sau cu piure de cartofi.Smantana se adauga la masa.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.