Jumari cu creier

Printeaza

Jumari cu creier din: oua, ceapa, creier, unt, patrunjel, sare, piper.

Ingrediente:Jumari cu creier

  • 3-4 oua
  • 1 ceapa mica
  • 100-150 g creier (de porc sau de vitel )
  • 50 g unt sau untdelemn
  • patrunjel
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Intr-o tigaie incalzita 3-4 min,la foc mic, se pune tot untul sau untdelemnul, imediat se adauga ceapa taiata marunt sau rasa fin, se caleste 1/2 min, apoi se aseaza creierul taiat in felii de 2 cm grosime.

Se lasa sa se infierbinte, fara sa se amestece, pina cind se incheaga, cca 5 min, apoi feliile se intorc pe partea cealalta si se lasa 5 min.

In acest timp, se pregatesc ouale ca pentru jumari simple; se adauga un virf de cutit cu piper, un virf de lingurita cu sare si patrunjelul taiat marunt si se desarta peste creier.

Compozitia se lasa sa se inchege si sa se rumeneasca putin la baza.

Bucatile de creier se intorc ca sa se rumeneasca si pe cealalta parte, sau se amesteca cu jumarile.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.