Briose cu pricomigdale

Printeaza

Briose cu pricomigdale din: forme din hartie, faina, praf de copt, bicarbonat, pricomigdale cu cocos, ananas, ou, zahar brun, ulei, iaurt, esenta de rom, zahar pudra, cacao.

Ingrediente:Briose cu pricomigdale

  • 12 forme din hârtie de copt
  • 190 g făină de grâu
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 1/2 linguriţă bicarbonat
  • 50 g pricomigdale cu cocos
  • 300 g ananas (din conservă)
  • 1 ou
  • 120 g zahăr brun
  • 80 ml ulei floarea-soarelui
  • 250 g iaurt natur
  • 1 linguriţă esenţă de rom
  • 50 g zahăr pudră
  • câteva pricomigdale cu cocos şi cacao pentru decorat

 

Mod de preparare:

Preîncălziţi cuptorul la 180 °C. Puneţi formele din hârtie în tava pentru brioşe. Amestecaţi făina cu praful de copt şi bicarbonat. Tăiaţi pricomigdalele cu cocos în bucăţele.

Puneţi ananasul într-o strecurătoare, lăsaţi-l să se scurgă, apoi tăiaţi-l cubuleţe mici. Bateţi oul şi adăugaţi zahărul, ulei, iaurt, esenţă de rom, pricomigdalele cu cocos şi cubuleţele de ananas. Adăugaţi compoziţia de făină şi amestecaţi până când se integrează complet.

Umpleţi uniform aluatul în forme şi lăsaţi cca 20-25 de minute la copt pe raftul din mijloc al cuptorului. Scoateţi-le şi lăsaţi-le încă 5 minute să stea în tavă.

Tăiaţi pricomigdalele pentru decorat în bucăţele. Omogenizaţi zahărul pudră cu puţină apă şi turnaţi peste brioşe. Decoraţi-le cu bucăţele de pricomigdale şi presăraţi-le cu cacao, apoi serviţi-le.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.