Branza Roquefort

Printeaza

Branza Roquefort

Branza Roquefort

Roquefort este o brânză tradiţională maturată în peşterile din regiunea Combalou din sudul Franţei, cu vinişoare fine de mucegai albastru-verzui.

Spălată cu saramură, brânza dobândeşte un gust intens sărat, care este perfect echilibrat în combinaţie cu fructe dulci.

Cheagul de lapte este stropit cu mucegaiul numit Penicillium roqueforti, a cărui dezvoltare este ajutată de ace de oţel inserate în timpul maturării.

Roquefort nu are coajă, deoarece se împachetează în folie, spre sfârşitul procesului de maturare.

Se lasă aproximativ trei luni să se învechească, fiind de cea mai bună calitate din primăvară până la sfârşitul toamnei.

In stadiul ei ideal, brânza Roquefort este alb-crem pal şi are un miros proaspăt.

Fiind o brânză care combină o consistenţă cremoasă cu gustul sărat al saramurii si iuţeala mucegaiului, Roquefort se savurează, în stadiul maturat, în cantităţi mici.

 


Poate te intereseaza si:

Aperitive cu branza Roquefort

Aperitive cu branza Roquefort din: lapte, smantana, oua, branza roquefort, chives, unt, sare, piper. Ingrediente: 300 ml lapte 300 ml smantana 6 oua 150 g branza Roquefort 1 legatura chives unt sare piper   Mod de preparare: Pune într-un vas pe foc laptele, smântână şi brânza sfărâmată. Lasă până ce se topeşte brânza. Dă deoparte […]

Pere cu branza Roquefort

Pere cu branza Roquefort din: pere, branza de vaci, stafide galbene, portocale, zahar tos, miez de nuca, boia dulce, banza roquefort, nucsoara, lamaie, sare, piper, smantana si rozmarin. Ingrediente: 4 pere mari 100 g branza de vaci 30 g staide galbene doua portocale 180 g zahar tos 100 g miez de nuca boia dulce 250 […]

Salata cu oua si branza Roquefort

Salata cu oua si branza Roquefort din: oua, bacon, salata, piept d epui, avocado, suc de lamaie, branza roquefort, mustar de dijon, otet de vin rosu, sos worcester, usturoi, sare, piper si ulei de masline. Ingrediente: 4 ouă fierte tari decojite și tăiate felii 8 felii bacon 1 căpățână salată Romana 4 cești de piept […]

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.