Borş din cap de miel cu legume si orez

Printeaza

Borş din cap de miel cu legume si orez din: cap de miel, costite de miel, coada, ceapa, morcov, telina, ardei gras, leustean, bors si orez. Este un borş care nu se drege cu ou sau smântână, pentru a-şi păstra savoarea. 

retete

 

Ingrediente:

  • 1 cap de miel şi 2–3 costiţe
  • coada
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 1 ţelină
  • 1 roşie
  • 1 ardei gras
  • 1 legătură de leuştean
  • 1 l borş
  • 1 ceşcuţă cu orez
  • sare

 

 

Mod de preparare:

Curăţaţi capul, scoateţi limba şi creierul, aruncaţi ochii, spălaţi cu multă apă rece.

Tăiaţi costiţa în bucăţi potrivite, curăţaţi coada şi o tăiaţi în două-trei bucăţi şi puneţi totul în vas înalt şi curat.

Acoperiţiţi cu apă rece, daţi în clocot, aruncaţi apa şi spălaţi iar carnea.

Umpleţi oala pe trei sferturi cu apă rece, fierbeţi carnea la foc domol 30 min, adăugaţi zarzavatul tăiat fideluţă, săraţi şi mai fierbeţi 20 min acoperit, după care adăugaţi orezul fiert 10 min şi limpezit în apă rece şi borşul fiert separat.

Parfumaţi cu leuştean tocat şi serviţi ciorba fierbinte. Creierul şi limba le puteţi folosi separat sau le fierbeţi şi le puneţi în borş când serviţi.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.