Bors de miel cu verdeturi

Printeaza

Bors de miel cu verdeturi din: miel, ceapa, morcovi, bors, leustean, orez, sare, galbenus.

Ingrediente:Bors de miel cu verdeturi

  • 1/2 cap de miel
  • 1 gât de miel
  • 400 g coaste de miel
  • 15 fire ceapă verde
  • 1 ceapă uscată medie
  • 6-7 morcovi noi
  • 1 legătură leuştean
  • 2 linguri orez
  • sare
  • 1 l borş
  • 2 gălbenuşuri

 

Mod de preparare:

Tăiaţi bucăţi cât mai mici carnea cu coaste, tăiaţi gâtul între vertebre Puneţi-le la fiert, împreună cu capul, în cca 2 1 apă rece cu sare, la foi mediu. După ce luaţi spuma, adăugaţi ceapa uscată tocată mărunt.

Când clocoteşte, reduceţi puţin focul.

După cca 50 min, când carnea a fiert, adăugaţi morcovul tocat cubuleţe, ceapa verde tăiată rondele groase şi orezul spălat.

Lăsaţi să mai fiarbă împreună 10-12 min, până e gata orezul, săraţi după gust, apoi adăugaţi borşul şi lăsaţi să mai fiarbă 1 min.

Luaţi de pe foc într-un castron, bateţi gălbenuşurile cu 2-3 linguri de apă rece, apoi picuraţi treptat zeamă din ciorbă, bătând mereu cu furculiţa, până umpleţi castronul.

Vărsaţi în ciorbă, amestecaţi bine, presăraţi leuşteanul tocat şi serviţi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.