Rinichi cu vin

Printeaza

Rinichi cu vin din: rinichi, ceapa, ulei, faina, vin, bulion, piper, sare.

Ingrediente:

  • 4 rinichi de porc (sau 2 rinichi de vită)
  • 3-4 cepe
  • 2 linguri ulei (untură sau unt)
  • 1 lingură făină
  • 1 pahar vin
  • 1/2 lingură bulion
  • piper măcinat
  • sare

 

Mod de preparare:

Rinichii se pregătesc cu foarte multă grijă şi răbdare înainte de a fi preparati, altfel le rămâne mirosul greu şi neplăcut.

După ce au fost bine curătati, rinichii se taie în feliute subfiri perpendicular pe lungime (de-a latul).

Separat, într-o cratiţă de circa 3 I, se pregăteşte un sos de bulion: se pune ceapa tocată la prăjit şi când începe să se îngălbenească, se adaugă făina şi se amestecă pentru a se omogeniza compoziţia (se evită formarea cocoloaşelor).

Când şi făina începe să se îngălbenească, se adaugă bulionul subţiat cu supă şi 2-3 pahare de supă sau apă, piperul şi sarea.

Sosul se mai fierbe 10-15 minute la foc domol. Intr-o tigaie mai mare se pune 1 lingură de ulei şi, când acesta s-a încins, se pun feliile de rinichi la prăjit.

Rinichiul se prăjeşte foarte repede (câteva minute), apoi se pune în cratita cu sos de tomate.

Tot atunci se adaugă şi vinul. Se mai fine câteva minute cratita la căldură (fără a fierbe), apoi mâncarea poate fi servită.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.