Tocăniţă de legume cu orez
PrinteazaTocăniţă de legume cu orez: dovlecel, vanata, morcovi, ardei gras, rosii, ceapa, orez, ulei, sare.
- 1 dovlecel
- 1 vânătă
- 2 morcovi
- 1-2 ardei graşi
- 3-4 roşii
- 1 ceapă mică
- 1/2 cană orez
- ulei
- sare
Mod de preparare:
Speli legumele. Vânătă o cureţi de coajă. Tai legumele în cubuieţe. Pui ceapa la călit, apoi adaugi pe rând dovleceii, vânătă, ardeiul şi morcovii.
Le laşi să se călească puţin, cât să se înmoaie, apoi torni puţină apă. Le mai laşi 5 minute, după care adaugi roşiile, pui concentratul de legume şi sare, dacă mai este nevoie. Laşi la foc mic aproximativ 15 minute.
Separat, fierbi orezul şi, când a fiert, îl pui peste legume. O altă metodă este de a pune orezul crud odată cg roşiile, dar se fierbe mai greu. Mai laşi 5-10 minute, după care iei vasul de pe foc.
Pofta buna!