Tocăniţă de legume cu orez

Printeaza

Tocăniţă de legume cu orez: dovlecel, vanata, morcovi, ardei gras, rosii, ceapa, orez, ulei, sare.

Ingrediente:Tocăniţă de legume cu orez

  • 1 dovlecel
  • 1 vânătă
  • 2 morcovi
  • 1-2 ardei graşi
  • 3-4 roşii
  • 1 ceapă mică
  • 1/2 cană orez
  • ulei
  • sare

 

Mod de preparare:

Speli legumele. Vânătă o cureţi de coajă. Tai legu­mele în cubuieţe. Pui ceapa la călit, apoi adaugi pe rând dovleceii, vânătă, ardeiul şi morcovii.

Le laşi să se călească puţin, cât să se înmoaie, apoi torni puţină apă. Le mai laşi 5 minute, după care adaugi roşiile, pui concentratul de legume şi sare, dacă mai este nevoie. Laşi la foc mic aproxi­mativ 15 minute.

Separat, fierbi orezul şi, când a fiert, îl pui peste legume. O altă metodă este de a pune orezul crud odată cg roşiile, dar se fierbe mai greu. Mai laşi 5-10 minute, după care iei vasul de pe foc.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.