Frigarui cu carne de porc cu legume
PrinteazaFrigarui cu carne de porc cu legume din: carne macra de porc, ceapa, vin, usturoi, cimbru, busuioc, salvie, sare, vinete, dovlecei, cartofi.
- 500 g carne macra de porc
- 1 ceapa
- 1 cana cu vin alb sau rosu
- 3-4 catei de usturoi
- cimbu
- busuioc
- salvie tocata
- sare
- 2 vinete
- 2 dovlecei
- 2 kg cartofi noi pentru garnitura
Mod de preparare:
Spalati carnea, stergeti-o cu un un prosop curat, taiati-o romburi cu latura de 3 cm, lasati carnea sa se marineze timp de 30 minute intr-un castron in care ati pus vinul, cateii de usturoi, cimbrul, busuiocul, salvia si sarea.
Pregatiti legumele pentru frigarui; spalati cartofii, puneti-i sa fiarba la foc mic cu apa calda cat sa-i acopere. Sunt buni de consumat dupa 20 minute. Scoateti carnea si pregatiti frigaruile: 1 romb de carne, 1 felie de vanata, 1 felie de dovlecel, iar carne, apoi legume.
Puneti frigaruile pe gratar, intoarceti des pana cand carnea se poate consuma. Sarati si stropiti cu putina zeama de marinata sau cu usturoi pisat si diluat cu apa sau vin. Serviti frigaruile cu chifle sau langa cartofi fierti si salata de sezon.
Pofta buna!
Bune frigaruile de porc
Trebuie sa fac si eu niste frigarui