Mancare de rinichi cu boia de ardei

Printeaza

Mancare de rinichi cu boia de ardei din: rinichi, ceapa, untura, bulion, boia, faina, vin, zeama de carne, sare, piper.

 

Ingrediente:

  • 1 rinichi de vacă sau 2 rinichi de viţel sau de porc
  • 3 cepe
  • 1 lingură untură
  • 1 lingură bulion
  • 1 linguriţă boia de ardei
  • 1/2 lingu­riţă făină
  • 2-3 linguri vin
  • 1 ceaşcă zeamă de carne sau apă
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se curăţă rinichii de pieliţa exterioară, se taie în două pelungime, se scoate toată grăsimea de la mijloc, se taie în felii subţiri şi se pun cu apă rece la foc, lăsînd să dea un clocot, două.

Se strecoarăşi se spală bine cu apă călduţă.

Ceapa se taie mărunt, se prăjeşte în untură pînă începe să se îngălbenească, se adaugă făina, lăsînd să se prăjeascăşi ea puţin, apoi se stinge cu zeamă de carne sau, în lipsă, cu apă.

Se adaugă bulionul, boiaua, vinul, sarea şi piperul.

Se lasă să fiarbă la foc pînă cînd rinichii sînt gata.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Rinichi de vita inabusiti

Rinichi de miel sau de vitel cu hribi

Rinichi de miel sau de vitel cu hribi din: rinichi, hribi, unt, smantana, sare, piper, ulei, rozmarin, lapte. Ingrediente: 1 kg rinichi 350 g hribi 1 lingură cu unt 2 linguri cu smântână sare piper 3 linguri cu ulei rozmarin 1 pahar cu lapte   Mod de preparare: Curăţaţi foarte bine rinichii de partea tare, […]

Rinichi de vita inabusiti

Rinichi sote

Rinichi sote din: rinichi, grasime, ceapa, faina, boia sau bulion. Ingrediente: rinichi (de animal tânăr) grăsime ceapă 20-30 g făină o linguriţă boia de ardei dulce sau 30 g bulion   Mod de preparare: Se taie rinichiul în două, pe lungime, se curăţă de fibre se spală în mai multe ape reci, pentru a se […]

Ciulama cu pui si nuci

Ciulama cu rinichi

Ciulama cu rinichi din: rinichi, otet, morcov, ceapa, patrunjel, faina, lapte, ulei, piper, marar, sare. Ingrediente: 4 rinichi de porc (sau 2 rinichi de vită) 1 lingură oţet 1 morcov 2 cepe 1 rădăcină pătrunjel 1/4 l lapte 3 linguri făină 2 linguri ulei piper măcinat 1 legătură mărar (sau pătrunjel) sare   Mod de preparare: Rinichii […]

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.