Retete de post: Drob de morcovi
PrinteazaDrob de morcovi
- 1 cană de orez
- 3 morcovi
- 3 linguri de pesmet
- 2 cepe
- 3 linguri ulei
- 5-6 căţei de usturoi
- 1/2 linguriţă de cimbru
- pătrunjel
Mod de preparare:
Alegi şi speli orezul, apoi îl pui la fiert. între timp, cureţi morcovii şi îi treci prin răzătoarea cu ochiuri mici. Cureţi şi tai ceapa mărunt. După ce a fiert orezul, îl scurgi bine de apă, îl amesteci cu morcovii scurşi de zeama pe care şi-o lasă, ceapa tăiată mărunt, usturoiul tăiat felioare subţiri sau pisat, cimbrul, pătrunjelul tocat mărunt şi 2 linguri de ulei care face ca pasta să fie mai moale şi mai gustoasă.
Ungi cu ulei un vas, îl tapetezi cu pesmet, aşezi amestecul de orez şi morcov, nivelezi, să fie egal repartizat şi dai totul la cuptor întâi cu vasul acoperit timp de 30 minute şi apoi încă 5 minute fără capac.
Drob de morcovi
Poftă bună!