Drob traditional
PrinteazaDrob traditional din: organe de miel, oua, patrunjel, cimbru, marar, ceapa, usturoi, ulei, sare, piper.
- 1 kg organe fierte de miel
- 5 ouă crude
- 3 ouă fierte
- 10 fire pătrunjel verde
- fire de mărar
- 4-5 fire cimbru proaspăt
- 1 legătură ceapă verde
- 1 legătură usturoi verde
- ulei de floarea-soarelui
- sare
- piper negru
Mod de preparare:
Toacă la maşină organele fierte (foloseşte sita mai mare) şi pune-le într-un castron. Adaugă ceapa şi usturoiul tăiate fin şi verdeţurile. Incorporează 4 ouă, unul câte unul, adaugă sare, piper, cimbru proaspăt curăţat de pe tije.
Unge cu ulei o formă de copt şi tape-teaz-o cu hârtie de copt. Pune 1/2 din compoziţia de drob în formă, aşază ouăle fierte şi acoperă cu restul de compoziţie. Unge drobul cu oul bătut şi dă la cuptorul încins până capătă o crustă frumoasă.
Serveşte-l alături de frunze de salată, roşii şi un pahar cu vin roşu.
Pofta buna!