Tort cu banane cu gem de capsuni
PrinteazaTort cu banane cu gem de capsuni din: oua, amidon, unt, faina, zahar pudra, gem de capsuni, rom, banane, zeama de lamaie si glazura de ciocolata.
pentru foi:
- 5 oua
- 2 linguri amidon
- 2 linguri unt
- 3 linguri faina
- 5 linguri zahar pudra
pentru umplutura:
- 100 g gem de capsuni
- 4 linguri rom
- 4 banane
- 1 lingura zeama de lamaie
pentru decor:
- 200 g glazura de ciocolata
Mod de preparare:
Mixezi gălbenuşurile cu zahărul până se albesc şi îşi dublează volumul.
Adaugi treptat făina cernută, amidonul, untul topit şl călduţ, iar în cele din urmă încorporezi albuşurile bătute spumă tare, amestecând uşor, de jos în sus.
Torni aluatul într-o tavă mică unsă şi tapetată şi o introduci în cuptorul preîncălzit la 180° C pentru 15-20 de minute.
Il laşi să se răcească.
Tai marginile blatului şi apoi îl tai în trei pe orizontală. Zdrobeşti blatul tăiat de pe margini şl îl amesteci cu gemul şi romul.
Umpli foile cu compoziţia, apăsând uşor. Cureţi bananele, le tal în două pe lung, le aşezi deasupra prăjiturii şi le stropeşti cu zeamă de lămâie.
Torni glazura peste banane şi dai la frigider ca să se întărească, apoi o tai în porţii.
Tort cu banane cu gem de capsuni
Pofta buna!