Tocana de pui cu creveti

Printeaza

Tocana de pui cu creveti din: ulei de masline, piept de pui, ceapa, telina, boia de ardei iute, vin, rosii, sofran, creveti si patrunjel.

Ingrediente:

  • 2 linguri ulei de masline
  • 3 bucati de piept de pui, taiat cuburi
  • 1 ceapa, taiata rondele
  • 2 tulpini de telina, tocate marunt
  • 3 catei de usturoi, tocati marunt
  • 1 lingurita boia de ardei iute
  • 200 ml vin alb sec
  • 400 g rosii tocate, din conserve
  • cateva fire de sofran, dizolvate in putina apa fierbinte
  • 300 g creveti
  • o legatura de patrunjel, tocata

 

Mod de preparare:

Incinge 1 lingura de ulei intr-o oala incapatoare. Rumeneste putin puiul pe toate partile, apoi scoate-l si pune-l pe un platou. Adauga uleiul ramas in tigaie, apoi adauga ceapa si telina si caleste 10 min. Pune inapoi puiul in oala, adaua usturoiul si boiaua iute si mai caleste cateva minute.

Toarna vinul alb si lasa sa dea in clocot 2-3 min, apoi adauga rosiile si sofranul si lasa sa fiarba. Redu flacara si fierbe la foc mic 10 min. Asezoneaza bine. Adauga crevetii, fierbe-i cateva minute pana se patrund bine. Ia oala de pe foc, apoi presara cu patrunjel. Stropeste cu ulei si serveste cu orez sau cartofi.

Tocana de pui cu creveti

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.