Taitei cu pui si legume

Printeaza

O reteta de taitei din orez cu pui, creveti, oua, boabe de soia, ridichi, ueli, ceapa, usturoi, chili rosu, otet, boabe de fasole, lamaie, varza alba si alune macinate

Ingrediente:Taitei cu pui si legume

  • 250 g tăieţei de orez
  • 100 g pui tăiat în fâşii subţiri
  • 4 creveţi
  • 2 ouă
  • 1 ceaşcă boabe de soia
  • 1 lingură ridiche albă tăiată
  • 1/2 ceaşcă ulei
  • 1 linguriţă usturoi tăiat
  • 1 linguriţă ceapă tăiată
  • 1 lin­guriţă chili roşu sau boia
  • 4 linguri de zahăr
  • 4 linguri sos de peşte
  • 4 lin­guri oţet
  • câteva boabe de fasole încolţită
  • 1 lămâie
  • 1 morcov tăiat sub­ţire
  • 1/4 varză albă
  • 2 linguri de alune măcinate

 

Mod de preparare:

Intr-o tigaie se prăjesc ceapa şi usturoiul până când se auresc. Se pune carnea şi se continuă prăjirea până ce creveţii, ridichea, soia. Se adaugă ouăle, zahăr, sosul de peşte, oţetul, chili (sau boia) şi se lasă să fiarbă. Tăieţeii fierţi se prăjesc într-o altă tigaie şi apoi se pun peste celelalte  ingrediente.

Se mai adaugă boabele de fasole şi se prăjeşte până ce totul este gata. Pe farurie o porţie de pat thai este decorată cu  alune, câteva boabe de fasole, morcov, un pic de varza si lamaie feliata.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Interesanta reteta, o s-o incerc si eu.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.