Supa de conopida cu morcov si smantana

Printeaza

Supa de conopida cu morcov si smantana din: conopidă, apa, morcov, ceapa, radacina de patrunjel, unt şi făină, mă­rar, smântâ­nă pentru gătit, sare.

Ingrediente:Supa_de_conopida_cu_morcov_si_smantana

  • 1 conopidă de dimensiune mijlocie
  • 2 l apă
  • 1 morcov
  • 1 ceapă
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • câte 1 lingură unt şi făină
  • 2 legături mă­rar
  • 1/2 pahar smântâ­nă pentru gătit
  • sare

Mod de preparare:

Cureţi legumele şi le speli. Tai mărunt morcovul, ceapa şi rădăcina de pă­trunjel. Le fierbi în apă uşor sărată.

Topeşti untul într-o oală de 4 litri, presari făina, amesteci şi stingi cu supă de legume, pe care o torni treptat, în timp ce amesteci încontinuu ca să încorpo­rezi lichidul şi să nu se for­meze cocoloaşe.

Desfaci conopida în bucheţele şi le fierbi până se înmoaie, în supă. Adaugi sau nu zarzavaturile fierte. Sărezi supa după gust şi torni smântână, după care laşi supa să mai dea în câteva clocote.

Inainte de servire, pre­sari mărar fin tocat în fie­care porţie sau îl aduci la masă pe o farfurie, ca să-şi asezoneze fiecare porţia.

Supa de conopida cu morcov si smantana

Supa_de_conopida_cu_morcov_si_smantana

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.