Sirop de corcoduse
PrinteazaSirop de corcoduse din: corcoduse, zahar
- 5 kg corcoduse
- 5 kg zahar
Mod de preparare:
Speli corcoduşele, le pui într-o oală cu apă cât să le acopere, iar apoi le pui la fiert şi le laşi până se înmoaie. Le treci printr-o sită cu tot cu zeama lor.
Măsori sucul şi pui 1 kg de zahăr la un litru de suc. Pui siropul din nou la f iert şi îl laşi până când acesta se îngroaşă.
Il pui în sticle cu gura mai groasă, cât este fierbinte, le închizi ermetic cu capace şi le acoperi cu pături până a doua zi, când le poţi depozita în cămară.
Chiar şi la iarnă vei avea o băutură sănătoasă şi delicioasă, deoarece siropul poate fi păstrat timp îndelungat.
Sirop de corcoduse
Incoming search terms:
- sirop de corcoduse