Jeleu de corcoduse cu Campari

Printeaza

Jeleu de corcoduse cu Campari din: corcoduse, morcovi, apa, zahar, lamaie, campari.

Ingrediente:Jeleu de corcoduse cu Campari

  • 700 g corcoduşe
  • 300 g morcovi
  • 500 ml apă
  • 350 g zahăr gelifiant 3:1
  • sucul de la 1 lămâie
  • 1 păhăruţ de Campari

 

Mod de preparare:

Corcoduşele se taie jumătăţi şi se curăţă de sâmburi, iar morcovii de dau pe râzătoare măruntă. Se toarnă ambele într-o cratiţă cu apa şi sucul de lămâie şi se lasă să fiarbă 5 minute.

Se strecoară apoi printr-un şervet, fără a se presa prea tare, altfel sucul va ieşi tulbure.

Dacă nu aţi obţinut 750 ml de suc, completaţi diferenţa cu apă, adăugaţi şi zahărul şi amestecaţi, apoi puneţi pe foc până fierbe.

Lăsaţi să fiarbă cât scrie pe pachetul de zahăr gelifiant, apoi luaţi de pe foc, adăugaţi Campari şi amestecaţi, apoi faceţi proba.

Turnaţi în borcane.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.