Crema acra de corcoduse pentru ciorbe sau supe

Printeaza

Crema acra de corcoduse pentru ciorbe sau supe din: corcoduse verzi.

Ingrediente:Crema acra de corcoduse pentru ciorbe sau supe

  • 1 kg corcoduşe verzi, acre, cu sâmburi tari

 

Mod de preparare:

Intr-un vas smălţuit sau din inox, se pun la fiert corcoduşele – acoperite de apă. Fierberea se face la foc potrivit la început şi mai redus după aceea, până ce corcoduşele devin moi, păstoase şi se pot separa uşor sâmburii.

Tot amestecul (zeama scăzută şi corcoduşele fierte) este trecut printr-o sită sau printr-o strecurătoare deasă. Rezultă o cremă cu gust acru. Crema este folosită la acrirea ciorbelor, în special a celor din zarzavat.

Crema poate fi folosită imediat sau se poate păstra mai multe zile (chiar săptămâni) la rece.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.