Friptura de vitel cu alune din: pulpa de vitel, unt, alune, rozmarin, vin, sare, piper. Ingrediente: 800 g pulpa de vitel un pachet unt 200 g alune macinate o lingura rozmarin 2 crengute rozmarin 200 ml vin alb sare piper Mod de preparare: Carnea se taie pentru a se obtine o foaie cat mai neteda. […]
Retete de Revelion: Friptura de vitel in crusta
PrinteazaO reteta de friptura de vitel sub crusta crocanta din: pulpa de vitel, sare, piper, unt, supa, chifla, migdale, usturoi, rozmarin si patrunjel verde.
- 1 kg pulpa de vitel
- sare
- piper
- 25 g unt
- 200 ml supa
- 1 chifla veche de-o zi
- 50 g migdale
- 1 catel de usturoi
- 1 fir de rozmarin
- 1 mana patrunjel verde tocat
Mod de preparare:
Se incinge cuptorul la 180C. Se fasoneaza carnea; se taie astfel incat sa ia nastere o singura felie, groasa. Se paseaza painea zdrobita cu migdale, usturoi si unt moale; se adauga patrunjel tocat, sare si piper. Se sareaza si se pipereaza carnea si se unge cu jumatate din cantitatea de umplutura.
Se ruleaza si se fixeaza bine, cu scobitori, cleme sau ata. Se asaza friptura intr-o tava si se toarna supa, se acopera tava cu un capac sau cu o folie de aluminiu si se da la cuptor circa 1 ora.
Apoi se descopera, se presara deasupra restul de amestec de migdale, rozmarinul si se stropeste cu zeama din tava. Se preseaza crusta si se mai coace fara capac circa 10 minute, sa se rumeneasca.
Friptura de vitel sub crusta crocanta
Pofta buna!
poate iti place si:
Friptura de vitel la tava cu rozmarin
Friptura de vitel la tava cu rozmarin din: pulpa de vitel, ceapa, telina, morcov, usturoi, rozmarin, boia, sare. Ingrediente: 1 kg pulpă de viţel 1 ceapă 1 ţelină 1 morcov 1 căpăţână usturoi 1 crenguţă de rozmarin 1 linguriţă boia dulce 1 linguriţă boia iute sare piper Mod de preparare: Cureţi carnea de pieliţe, […]
Pofta buna!
Incoming search terms:
- retete de revelion