Reteta zilei: Tarte cu pere

Printeaza

Tarte cu pere din: aluat de patiserie, pere, unt, scortisoara, nucsoara, vanilie, miere.

 

 

Ingrediente: 

  • 300 gr aluat de patiserie
  • 3 pere, felii subțiri
  • 1 lingura unt nesărat, topit
  • 1/4 linguriță de scorțișoară
  • 1/4 linguriță de nucșoară
  • 1 linguriță de vanilie
  • miere, după gust

 

Mod de preparare:

Se taie aluatul în patru pătrate. Asezati pe o foaie de copt.

Tarte_cu_pere
Într-un bol mediu, combinati pere, scorțișoară și nucșoară.

Tarte_cu_pere_02
Se adauga perele peste aluat.

Se combină untul topit și vanilia.

Se toarna peste pere.

Tarte_cu_pere_03
Dati la cuptor la 200C timp de 15 minute. Se răcesc timp de câteva minute pe foaia de copt.

Stropiti cu miere. Se lasă tartele să se răcească complet sau se pot servi imediat.

Tarte_cu_pere_04

Tarte cu pere

Tarte_cu_pere_04

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Tarta cu nuci, pere si miere

Tarta cu nuci, pere si miere din: faina, unt, zahar, sare, unt, miere, smantana, oua, nuci, pere. Ingrediente: blat: 200 g faina 100 g unt 50 g zahar 1 praf sare umplutura: 60 g unt 140 g zahar 50 g miere 150 g smantana dulce 2 oua 125 g nuci tocate 2 pere   Mod […]

Reteta zilei: Tarta cu pere in vin rosu

Tarta cu pere in vin rosu este un desert delicios fara ou pe care merita sa-l incercati intr-o dupa-amiaza de duminica.   Ingrediente: 340g faina 130g unt biscuiti 8 pere scortisoara anason stelat ghimbir 60g zahar 1/2 litru vin rosu dulce 1 pachetel gelatina   Mod de preparare: Faina, untul taiat cubulete si 30g zahar […]

Tartă cu pere si miez de nuca

O reteta delicioasa de tarta cu:pere, faina, unt, zahar tos, sare, scortisoara, apa, miez de nuca, ghimbir, menta, piper rosu, frisca. Ingrediente: 5 pere 200 g făină 170 g unt 120 g zahăr tos un sfert de linguriţă cu sare o linguriţă cu pudră de scorţişoară 50 ml apă 100 g miez de nucă o […]

Tarta cu pere şi ciocolata

Tarta cu pere şi ciocolata din: pere, unt, zahar brun, oua, lapte, faina, ciocolata de menaj si migdale. Ingrediente: 4 pere bine coapte, curatate de coaja, cotor, taiate jumatati 100 g unt, inmuiat 100 g zahar brun 2 oua 4 linguri lapte 100 g faina, plus un praf de copt 150 g ciocolata de menaj, […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.